Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Haftalar birbirini kovalarken..

Haftalar birbirini kovalarken..
 

galatasaray.org'dan alınmıştır


Geldik 28.haftanın sonlarına. Yani; stres ve gerginliğin, iyi futbolun önüne geçtiği haftalara. Sonlara yaklaşıldı, Bursaspor ve Fener kazandı dolu dizgin gidiyorlar, Beşiktaş çok önemli 2 puan bıraktı. Yarın Galatasaray, Sivasspor'la çok önemli bir karşılaşma oynayacak; Ya tamam ya da devam maçı.

Galatasaray bu haftayı ne olursa olsun, kayıpsız atlatmak zorunda. Herhangi bir puan kaybının telafisi yok artık. Dışarıdan bakıldığında, çok olumsuz bir hava görünüyor takımda. 2 hafta üst üste iki rakibine gol atamadan yenilmişsin, 6 puan kayıp, iyi futbol oynayamıyorsun-bu da tartışılır-. Ve çok önemli bir maça çıkacaksın, rakibin küme düşme adayı.

Kalecin çok kötü, forvetin gece alemlerinde, liderin yok, takım oyunu yok ruhsuz oynuyorsun. Bakın, bir seferde ne kadar çok negatif olay saydım. Ama bütün bunlara rağmen, Galatasaray maçı kazanacak, kazanmalı. Eğer bu maçıda kazanamazsan, bu olumsuz havayıda yok edemezsin!

Jo bu maçta takımdan kesilmeli, yedek kulübesinde oturmalı. Bu, ona müstahak olur. Çünkü o, böyle istiyor .Bir Galatasaraylı olarak, bu serzenişte bulunuyorum. Fazla detaya girmeyeceğim. Maçta Galatasaray nasıl bir 11'le çıkmalı, bunu söyleyeceğim. 11 şöyle olmalı; Ufuk (Aykut), Sabri- Emre Güngör- Lucas Neill- Hakan, Ayhan-Barış- Elano, Giovani- Jo- Keita. Mevcut kadro içerisinde en iyi 11'i çıkardığımı düşünüyorum.

Sivasspor'a gelince; Mesut Bakkal'ın gelişiyle, Gaziantep deplasmanında altın değerinde 1 puanın sahibi oldular. Bu, takımın direncini, motivasyonunu ve ligde kalma inancını arttıracaktır. Ancak bu sebepler, Sivasspor'un bu maçı kazanmasında belirleyici faktörler değil. Yani anlayacağınız; bunca şeye rağmen, Sivasspor, Galatasaray'a diş geçiremez. Galatasaray 3 puana çok ama çok yakın.

İşte, haftalar birbirini kovalarken, her koyunun kendi bacağından asılacağı bu zamanda, bu maç çok önemli her iki takım içinde. Biri şampiyonluk derdinde, biri ligde kalmak. Bakalım maç, bir kör döğüşü mü yoksa bir horoz dövüşü şeklinde mi geçecek. Ama önemli olan şey; futbolun güzelliklerinin yansıtılması ve futbolun kazanması!

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..