Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '20

 
Kategori
TV Programları
 

Haftanın Çok İzlenen Dizileri!

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 17 -  23 Şubat 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, geçen haftanın çok izlenen dizilerini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

SALI (4 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv), Tuttunamayanlar (TRT1)

ÇARŞAMBA (4 Dizi): 1.Kuruluş Osman (Atv)Zemheri (Show Tv), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir -DEK (Tv8)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv)

CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv), Kalk Gidelim, Afili Aşk (Kanal D)

PAZAR (3 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Güvercin (Star Tv),  Toz Koparan (TRT1) 

 

TOTAL'İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total'in ilk sırasında Taner Ölmez'in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında ATV'nin "Hercai" dizisi yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total'de olduğu gibi AB'nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Fox Tv'in "Yasak Elma" dizisi yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 23.Bölüm (Fox)

2.Kuruluş Osman 11.Bölüm (Atv)

3.Bir Zamanlar Çukurova 56.Bölüm (Atv)

4.Sefirin Kızı 9.Bölüm (Star Tv)

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 157.Bölüm (Atv)

6.Kuzey Yıldızı 22.Bölüm (Show Tv)

7.Çukur 87.Bölüm (Show Tv)

8.Arka Sokaklar 543.Bölüm (Kanal D)

9.Savaşçı 94.Bölüm (Show Tv)

10.Hercai 32.Bölüm (Atv)  

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 23.Bölüm (Fox)

2.Kuruluş Osman 11.Bölüm (Atv)

3.Babil 6.Bölüm (Star Tv)

4.Sefirin Kızı 9.Bölüm (Star Tv)

5.Hekimoğlu 8.Bölüm (Kanal D)

6.Bir Zamanlar Çukurova 56.Bölüm (Atv)

7.Dek (Doğduğun Ev Kaderindir) 7.Bölüm (Tv8)

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 157.Bölüm (Atv)

9.Çukur 87.Bölüm (Show Tv)

10.Yasak Elma 69.Bölüm (Fox Tv)  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 23.Bölümü ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.

Beliz’in Ferman’a sürpriz bir doğum günü hazırladığı haberi bütün hastaneyi tatlı bir kaosa boğar. Bir ilişkiyi nasıl yürüteceklerini bir türlü çözemeyen Nazlı ve Ali, kemoterapide tanışmı

birbirlerine deli gibi aşık iki liseli gencin bakımını üstlenir ve onların aşkında kendilerine dair bir şeyler bulurlar.

 

2.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 11.bölümünde geçen hafta 4.sırada olan dizi bu hafta 3.sıraya yükseldi.   

Moğollar, Söğüt, Kayı ve bölgedeki diğer Türk obalarını işgal edip, kılıçtan geçirip, taş taş üstünde bırakmazlarken; tüm beyleri ve halklarını esir ederler. Moğol işgali Türkleri yok olmanın eşiğine getirirken, Balgay’ın karşısında yalnızca Osman Bey kalmıştır! Anadolu’nun uç topraklarında yeşeren Kayıları yok ederek Selçuklu sonrası yeni bir Türk devletinin kurulmasını engellemek isteyen ve Bitinya bölgesindeki tekfurlarının topraklarını ele geçirerek gözünü Konstantiniyye’ye diken Moğol komutan Balgay, Osman Bey’e sancakbeyi olmasını teklif eder.

Teklifi reddederek kaçmayı başaran Osman, ‘Ya şehadet ya hürriyet’ diyerek kıyama kalkar. Alişar’ı maşa olarak kullanan Balgay, onu gözden çıkarıp Sofia’yı biat ettirir. Tüm gazabıyla Kayı Obası’nı vurup Dündar, Gündüz ve Osman’ın alplerini esir ederek akıl almaz eziyetlerle Türklerin tüm özgürlük umutlarını tüketmek ister. Türklerin tek umudu haline gelen Osman Bey, Balgay’ın zulmüne dur diyebilecek mi? Tek başına kalan Osman nasıl bir strateji ve yol izleyecek? Şeyh Ebebalı, yok oluşun eşiğindeki Türklere ve Osman Bey’e nasıl ilham verecek? Osman’ı ortadan kaldırmak için her yolu deneyen zalim Balgay’ın yeni oyunları neler olacak?

 

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova'nın 56.bölümünde, 2.sıradaki yerini koruyor.  

SAVCI JÜLİDE, DOKTORA RAĞMEN ERCÜMENT DOSYASININ PEŞİNDE

Çukurova'da dolayan dedikodular ayyuka çıkınca, Jülide de Ercüment dosyasını yeniden incelemeye alıyor. Jülide bu işin peşini bırakmamakta kararlı olduğunu söyleyince Dr. Sabahattin daha fazla kurcalamamasını bile rica edecektir.

GAFFUR ÜZÜM'E KIRMIZI PABUÇ ALIYOR

Gaffur'un Üzüm'ün evlerine getirdiği neşe ile yüzü gülmüştür. Üzüm kızı alıp çarşıya giden Gaffur, küçük kıza en iyi en yeni ayakkabıları alacaktır. Meşhur cimriliğini Üzüm için bırakan Gaffur, günün sonunda Üzüm'den hayatının en kıymetli hediyesine kavuşacaktır.

KONAKTA GİZEMLİ MİSAFİR

Savcı'nın çalışmaları ve Müjgan'ın yarattığı gerginliklerin arasında Konak bir de misafir ağırlıyor bu hafta! Yamanlar'ın hasretle karşıladığı konukları, pek çok konuya aydınlık getirecektir. Komşu konaktan da merakla izlenen misafir, heyecanla da karşılanır. Ancak heyecanın sebebi mutluluk ve şaşkınlıktan çok, bilinmezliktendir.

 
 
 
4.BABİL (STAR TV) : İlgi ile izlenen Babil dizisi 3 hafta sonra tekrar haftanın en çok seyredilen dizileri arasına girdi. Önce 5.sırada yer alan dizi bu defa altıncı bölümünde 4.sırada yer aldı. 
 
Başarısızlıkla sonuçlanan kaçış planı İrfan ve Süleyman'ı bir kez daha karşı karşıya getiriyor. Süleyman İrfan'ı sevdikleriyle cezalandırırken, Egemen de bu öfkeden nasibini alıyor. İrfan, başına gelenlerden sorumlu tuttuğu Ayşe'yle kozlarını paylaşırken; Deniz için kırılan umutlar,
 
İlay'ın masaya koyduğu fikirle yeniden yükseliyor. Kudret'in İlay'ın ofisini patlatması beklenmedik sonuçlar doğururken, Hakan karşısında İrfan'ı buluyor.
 

  5.SEFİRİN KIZI (STAR) : Star Tv'de sevilerek izlenen "Sefirin Kızı"  bir hafta aradan sonra tekrar 5.sıradaki yerini aldığını görüyoruz. 

Akın’a sırf Nare’yle ismi aynı cümlede geçtiği için ceza kesen sadıcının, o pisliğin adını ablasıyla aynı cümlede geçirdiğini duyan Gediz deliye döner. Hırsını Sancar’ı yumruklayarak çıkarır. Sancar ise Gediz’in yumruklarına karşılık vermez, cezasına razı olur. Ama köstebek olduğuna emin olduğu Müge’nin peşine düşmekten de geri kalmaz. Tabii ki Gediz’den gizleyerek.

Aynı anlarda Nare de Gediz’den gizli Müge’nin peşindedir, o da Müge’ye Akın’ın gerçek yüzünü göstermeye çalışmaktadır. Farklı amaçlarla aynı hedefin peşine düşen Sancar’la Nare’nin yolları, aynı videoda kesişecektir. Güven Bey’in telefonundaki bu videoda, Akın’ın Montenegro’da Nare’ye saldırdığı, Nare’nin de Akın’ı bıçakladığı güvenlik kamerası görüntüleri vardır. Güven Bey bu videoyu Sancar’a izleterek bir kuşla iki taş vurmak niyetindedir; Akın’ı mezara, Sancar’ı hapse göndermek.

 

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA: Total Grubunda:

Total Grubunda Atv 4 dizi. Show Tv 3 dizi. Fox, Star ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB'de ; Atv 3 dizi. Fox Tv ve Star Tv 2'er dizi. Show Tv , kanal D ve TV8 birer dizi ile yer alıyor.

ATV Tv bu hafta yine; Total'de 4 ve AB'de 3 dizi ile haftanın kanalı olmayı başarmıştır.

 

ÇAĞATAY ULUSOY'UN HAKAN: MUHAFIZ DİZİSİ 3.SEZONU GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Çağatay Ulusoy'un Netflix Hakan: Muhafız (The Protector) dizisi 10 aydır bekleniyordu. Çağatay Ulusoy söz konusu dizisinin yayın gününün 6 Mart Cuma Gününü müjdeledi. 3.Sezonun tüm bölümleri Türkiye Saati ile Saat:11.00'den itibaren yayınlanacağı haberini verdi. 190 ülkede, 150 bin kayıtlı üyesi tarafından seyredebilecek... Arkasından çekimleri yapılmış olan 4.sezon yayının 2020 sonunda devreye girecektir. Şayet ilgi büyük olursa, 5.sezon vizesi alacak ve çekimleri önümüzdeki sezon yapılacaktır. 

 

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..