Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Haftanın Derbisi (Fenerbahçe - Beşiktaş)

Haftanın Derbisi (Fenerbahçe - Beşiktaş)
 

Fenerbahçe - Beşiktaş

Tarih: 7 Ekim 2012

Saat: 19:00

Yer: Şükrü Saraçoğlu Stadı

MUHTEMEL KADROLAR

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Topal, Meireles, Cristian, Caner, Kuyt, Sow

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Toraman, Sivok, Escude, Uğur, Necip, Veli, Olcay, Fernandes, Almeida

Fenerbahçe; ligde kendi sahasında oynadığı son 46 maçını kaybetmedi. Son mağlubiyetini 22 Şubat 2010 tarihinde Bursaspor'a karşı 3-2' lik skorla yaşadı. Ancak kırılması güç bu istatistiğe rağmen, sahasında ya da deplasmanda, rakiplerine karşı ezici bir üstünlüğünün olduğu da söylenemez.

Bu sebepledir ki yükselen iç saha grafiğine rağmen sürekli düşen form grafiği ile yeni sezona iyi başlayamadı. Bu sezon ligde oynadığı 6 resmi maçında; 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.  

Beşiktaş ise Kadıköy'de son galibiyetini 17 Nisan 2005 tarihinde 4-3 kazandı. Bu sezon ligde oynadığı 6 resmi maçında; 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Bir yanda, bir türlü istediği takım oyununu sahaya yansıtamamış, oyun içersinde mücadele gücünü rakiplerine kabul ettirmekte güçlük çeken bir Fenerbahçe, diğer tarafta ise yeni sezona yıldızlarını kaybetmiş mütevazi bir kadro ve yeni hocası ile başlayan Beşiktaş.

Fenerbahçe; son Avrupa maçındaki çabası ile zor günlerini geride bırakmak ve kaybolan özgüvenini yeniden kazanmak istiyor. Bu da ancak ardarda kazanılacak maçlarla mümkün. 

Takım olarak en kritik bölgesi, orta alandaki Topal, Meireles, Cristian üçlüsünün uyumu, en büyük sıkıntı ise stoper (Yobo-Egemen) ve forvet hattı (Kuyt-Sow) ikililerinin uyumsuzluğu olarak görünüyor. Fenerbahçe'nin ileri uçta hava hakimiyeti olan bir santraforu olmaması nedeniyle, geriden topu şişirme alışkanlığından vazgeçip, orta alandan ayağa paslarla ya da kanatlardan yapacağı bindirmelerle sonuca gidebilir.

Aykut Kocaman, muhtemelen Yobo haricinde, galip gelen son kadroyu bozmayacaktır. Ancak, takım olarak istikrarlı bir oyun yapısını sahaya yansıtamasa da iyi bir mücadele sergileyerek Avrupa maçını kazanmasını bilen Fenerbahçe, aynı mücadeleyi bu akşam ki maçta da gösterebilecek mi?

Fenerbahçe açısından problem tam bu noktada başlıyor. Fenerbahçe'nin seri galibiyetlere ihtiyacı var. Ancak istikrarlı bir oyun yapısı olmaması nedeniyle, maç öncesinde nasıl bir performans sergiyeceği hiç belli olmuyor.

Beşiktaş; Olcay ve Uğur ile kanatlardan bindirmeler ve ceza sahasına yapılacak ortalarla, Almeida gibi hava hakimiyeti olan bir santrafor ile gol bulma çabasında olacaktır. Orta alandaki en büyük kozu ise tabi ki Fernandes.

Eğer ki Fenerbahçe; kendi sahasındaki gerçek kimliğini oyununa yansıtırsa, tarih tekerrür etmeye devam eder. Yok eğer; son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbolunu sergilerse, 46 maçlık seri bu maçla sona erer. Bu sebepledir ki; favorisi olmayan derbinin sonucu, nasıl bir performans sergileyeceği maç öncesi belli olmayan Fenerbahçe'ye bağlı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..