Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haftanın en kötü günü pazartesi değilmiş

Haftanın en kötü günü pazartesi değilmiş
 

Hürriyet ten...


Haftanın en kötü günü Pazartesi değilmiş meğersemkine =)) en sanırımından. Çarşamba diye bir gün var imüş pazartesinin yerine geçen, kötü başlangıç adına. En başlangıcından. Neden diye düşündüm, ama pazartesi gerçekten de iyi bir başlangıç yapmıştım işsel olarak bakılırsa. Harbiden de çarşamba bugün nekadar da yoğun geçti be kardaşlık. Çay içmeye bile vakit-zaman bulamadım. Bırakın çayı mayı bloglarıma bile bakamadım he vallahi.


'Haftanın en zor günü Pazartesi' şeklindeki tez çürütüldü. Avustralyalı bilim adamları yaptıkları son araştırmaya dayanarak, "haftanın en kötü gününün" Çarşamba olduğunu açıkladı.

Avustralyalı Profesör Cherles Areni, yapılan son araştırmanın şimdiye kadar bilinenleri altüst ettiğini söylerken "Ne Pazartesi sendromu, ne de 'iyi ki Cuma oldu' diye bir şey var. Çalışan insanlar için Pazartesi sadece bu eski inanç yüzünden daha zor geliyor. Aslında enerjileri de ruhsal durumları da normal. Cuma günleri ise hafta sonu geliyor diye daha fazla enerjileri yok. Bu sadece 'Şükürler olsun Cuma oldu' şeklindeki inanışın verdiği bir miktar rahatlama. Haftanın asıl kötü günü Çarşamba" dedi.

Çarşambaları, haftanın ortası olması nedeniyle, çalışan insanların enerjisinin daha düşük olduğunun tespit edildiğini söyleyen Prof. Areni "Bir de önlerinde bir o kadar daha çalışma zamanı olduğunu bilen insanlar, ruhsal açıdan da yorgunluk hissediyor" dedi.

Bu arada yapılan bir başka araştırmayla dünyanın en mutlu ülkesi de belirlendi. Bu yıl "dünyanın en mutlu ülkesi" Danimarka çıktı.

Hürriyet Gazetesi


 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..