Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Sinema
 

Haftanın Filmleri 20/27 kasım

Haftanın Filmleri 20/27 kasım
 

7 KOCALI HÜRMÜZ

Oyuncular:
Nurgül Yeşilçay (Hürmüz), Gülse Birsel (Safinaz), Haluk Bilginer (Kuşçu Cebrail), Erkan Can (Hızır Reis), Memet Ali Alabora (Doktor Hüsrev), Sarp Apak (Fişek Ömer), Cengiz Küçükayvaz (Berber Hasan), ... devamı
<ımg alt="" hspace="10" src="http://www.turkiyeinternette.com/resimler/7_kocali_h%C3%BCrm%C3%BCz.jpg" align="right" vspace="10" border="0">
Ezel Akay (Yönetmen), İrfan Tözüm (Yapımcı), Sami Dündar (Yapımcı), Gürsel Korat Sağlamöz (Senaryo), Ender Akay (Müzik), Sunay Özgür (Müzik), Haik Kirakosyan (Görüntü yönetmeni), Mustafa Preşeva...

Konu:Sadık Şendil''in ünlü oyunundan uyarlanan “7 Kocalı Hürmüz”de, kadın-erkek ilişkilerinde aşk ve para ekseninde yaşanan komik olaylar merkez alınıyor. Müziğin önemli bir unsur olduğu film için, eski İstanbul’u yansıtan özel bir set kurtuldu ve filmin tamamı bu sette çekildi. Filmde Klasik Türk müziği, kantolar, İnce Saz, Longalar, Oyun Havaları, İstanbul, Karadeniz ve Rumeli türküleri iç içe geçti. Bir anlamda mini bir müzikal esintisi sunan filmde Sadık Şendil’in metnindeki “kadın ruhu”nu da daha iddialı hale getirildi. Geniş oyuncu kadrosu, müzikleri, kostümleri ve renkli hikayesiyle dikkat çeken film için 2, 5 milyon TL harcandı.

İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık ve komik olaylar içinde bulurlar.

KURTLAR VADİSİ GLADIO

Oyuncular:
Musa Uzunlar (İskender Büyük), Tuğrul Çetiner (Bülent Fuat Aras), Ali Rıza Soydan (Şener), Ayfer Dönmez (Ayşe), Ali Başar (Binbaşı Ahmet Cem Ersever), Mehmet Aras (Fuat Aras), Sezai Aydın (Turgut... devamı »
<ımg alt="" hspace="10" src="http://www.turkiyeinternette.com/resimler/KURTLAR_GLADIO.jpg" align="left" vspace="10" border="0">
Konu:Televizyonda yayınlanan ve bir fenomene dönüşen Kurtlar Vadisi dizisinin ve "Kurtlar Vadisi Irak" filminin devamı niteliğindeki "Kurtlar Vadisi Gladio", bir derin devlet ajanının, yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşmanı konu alıyor.

İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır. Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe’den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini anlatmaya başlar. İskender’in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise ‘Gladio’dur.

İfadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken, içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı yoktur: Anlattıklarıyla, Gladio’nun ikinci adamı Fuat Aras’ı saklandığı yerden çıkarmak!

Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük’ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur… Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir…

ALACAKARANLIK EFSANESİ : YENİ AY (The Twilight Saga: New Moon)

Oyuncular:
Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen), Taylor Lautner (Jacob Black), Ashley Greene (Alice Cullen), Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen), Elizabeth Reaser (Esme Cullen), ... devamı »

Konu:"Alacakaranlık" serisinin ikinci filminde vampir saldırısından kendini yeni toparlamış Bella Edward ve ailesi ile beraber doğum gününü beklemektedir. Fakat kutlama sırasında yaşanan ufak bir kaza ile bir kağıt tarafından eli kesilen Bella''nın kanı akar. Bu işaret hemen Cullen''lerin dikkatini çeker ve Bella''nın güvenliği için şehri terk etmeye karar verirler. Edward ayrılmadan önce Bella''dan dikkatli olması için kendisine söz vermesini ister. Fakat yaşanan bir yanlış anlama Edward ile Bella''yı büyük bir maceraya çeker.


KÖFTE YAĞMURU (Cloudy with a Chance of Meatballs)
<ımg alt="" hspace="10" src="http://www.turkiyeinternette.com/resimler/KOFTE_YAGMURU.jpg" align="left" vspace="10" border="0">
Oyuncular:
Anna Faris, Neil Patrick Harris, Bruce Campbell, Bill Hader, Andy Samberg, James Caan, Bobb''e J. Thompson

Konu:İnsanların size ne yiyip ne yiyemeyeceğinizi söylemelerinden bıktınız mı? Her gün aynı sıkıcı yiyecekleri midenize doldurmak zorunda olmak sizi hayal kırıklığına mı uğrattı? İstediğiniz yemeği istediğiniz zaman sipariş edebileceğiniz günü mü bekliyorsunuz? Eh, bekleyişiniz sona erdi. 2009 yılında, Köfte Yağmuru‘yla doymaya hazır olun. Sevilen çocuk kitabından uyarlanan destansı boyutlardaki bu komik macera, yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabayı anlatıyor!

Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahidir. Ama sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çizburger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle “tarihin en büyük hava fenomeni”ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks’la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam’in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

YENİ YIL ŞARKISI (A Christmas Carol)
<ımg alt="" hspace="10" src="http://www.turkiyeinternette.com/resimler/YENI_YIL_SARKISI.jpg" align="right" vspace="10" border="0">
Oyuncular:
Jim Carrey (Yaşlı Scrooge ve genç versiyonları / Geçmiş Noel Hayaleti / Şimdiki Moel Hayaleti / Gelecek Noel Hayaleti), Gary Oldman (Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim), Colin Firth (Fred), Bob Hoskins... devamı »

Konu:“Disney’in Yeni Yıl Şarkısı”, Oscar Ödüllü sinemacı Robert Zemeckis’in yönettiği ve pek çok duyunuza hitap edecek macera dolu bir eğlence. Bu film ile Dickens’in klasik öyküsü, son derece müthiş bir 3D sinema yapıtına dönüşüyor.
Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) Noel tatiline son derece alçakça başlıyor ve önce sadık hizmetçisine (Gary Oldman) ve neşeli yeğenine (Colin Firth) bağırıyor. Ancak geçmiş, bugünün ve geleceğin Noel’lerinin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, Yaşlı Cimri görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya gelir ve kalbini açarak, çok geç olmadan kötülük dolu yılları telafi etmek zorunda kalır.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7484-sinema-tiyatro-haftanin-filmleri-2027-kasim.html


tin
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..