Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '09

 
Kategori
Kitap
 

Haftanın kitabı.. Fikrimizin rehberi

Haftanın kitabı.. Fikrimizin rehberi
 

Atatürk’ün yaşamını Erol Mütercimler yazmış. Harika bir biyografi. Doğduğu andan itibaren okul yaşamı, askerlik, devlet adamlığına kadar uzanan bir yaşamın kesitlerini bulacaksınız bu kitapta. Büyük devlet adamı ve kişilik Atatürk’ün emparyalizm ile savaşından tutun da batılılaşma için yaptığı devrimlere kadar her konuda açık ve seçik bir anlatım.

Kütüphanenizde olması gereken ve dostlarınıza tavsiye edilmesi gereken bir kitap. Hele günümüz Türkiye’sinde Atatürk’ü gerçek anlamada öğrenmek ve öğretmek isteyenler için paha biçilmez bir biyografi Hem kendiniz, hem çocuklarınız mutlaka okulalı. Devlet adamı nasıl olunur? Azim ve savaş nasıl bu kadar hissedilir? Hepsini bulacaksınız kitapta.. Sayın Mütercimler’in eline ve kalemine sağlık.

Kitaptan bir kesit..

Ortaokula gelene kadar Mustafa'ydı...

Matematik yeteneğiyle Mustafa Kemal oldu...

Emperyalizmi dize getirdi, Gazi Mustafa Kemal oldu...

Yüzlerce yılın kökleşmiş alışkanlık ve geleneklerini yıktı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu... Türk halkı ona, 'Atatürk, ' dedi.

Türkiye'de doğan ve parlayan yıldız, bize izleyeceğimiz yolu gösterdi, 'Fikrimizin Rehberi' oldu.

'Onun insan olarak ülküsü, iyilik, güzellik ve doğruluk idi. Siyaset adamı olarak ülküsü de, ekmek, eğitim ve barış idi. Bu ülkülerini gerçekleştirmek sorumluluğunu içinde duyduğu için cesaretle, imanla, bilgi ve akılla çalıştı. Yalan ve yanlış üzerine kurulan örgütleri yıktı.

Kendisinden halife olmasını isteyenlere, 'Hayır, Cumhuriyet kurulacaktır, ' dedi. Hasta hayal arkasından sürüklenip büyük fetihlere girişmek isteyenlere Misak-ı Millî'yi gösterdi. Kurtuluş için cami yapılmasında direnenlere, 'Halk, cami değil, fabrika ve okul istiyor, ' yanıtını verdi. Ölmüş geleneklere asılmakta yarar, umanlara da, 'Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, ' diyerek gerçek kurtuluşun yolunu gösterdi. Devrimde yabancı ülkelerdeki bazı liderlerin kasaplıktan, sıvacılıktan, çetecilikten yetişerek ülkelerinin başına geçip sırtlarına mareşal üniforması geçirdikleri ve savaşı ülküleştirdikleri sırada o, üniformasını attı, gazilik ve mareşallik rütbe ve unvanını bir tarafa bıraktı, ülke savunması dışında savaşı 'bir cinayet' olarak mahkum etti. Ve uygar insanlığın kalbinde yaşayan yüce bir duyguyu, 'Yurtta barış, dünyada barış, ' diye ilan etti.' Bu kitapta okuyacağınız öykü yalnızca bir liderin, bir komutanın, bir devlet adamının, bir devrimcinin, özyaşamöyküsü değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurtuluş, kuruluş ve küreselleşme fırtınasında

http://www.turkiyeinternette.com/haber/6578-ktap-haftanin-kitabi-fikrimizin-rehberi.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..