Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Haftanın siyasi incileri!

Haftanın siyasi incileri!
 

Geçen hafta gündemde eşek vardı; bu hafta koyun. Sayın Başbakan maşallah vatandaşı hayvan olarak düşünüyor olsa gerek ki; hep hayvanlardan örneklerle propagandasını yürütüyor. Baykal’a iki koyun versen güdemez diyor. Baykal koyun gütmeye mi aday yoksa halkı yönetmeye mi? Demek ki Sayın Başbakan bu milleti koyun olarak görüyor.

Haksızda sayılmaz hani, o kadar çok şey yaptım hesap soran yok nasılsa. Yoksa ciddi bir kriz bangır bangır bütün dünyayı sararken hamd olsun bizi teğet geçti diyen ve hiçbir önlem almayan bir başbakanı sorumlu tutmayan bir halk olduğu için midir ki koyun olarak görüyor bizleri Sayın Başbakan?

Bugünkü iktidar maalesef demokrasilerin olmazsa olmazı özgür basın, özerk üniversite ve bağımsız yargıyı ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bugün memleket yangın yeri haline gelmiştir. Çocuklar artık okullardan alınmaya başladı, İş adamları intiharı hızlandı, üretim düştü buna karşılık iktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç… Bakın Almanya küresel kriz başladığında 550 milyon euroluk paket açıkladı bunun 50 milyon euro’sunu direkt sosyal yardım olarak dağıtılmak üzere çıkardı iç tüketimi hızlandırmak ve ekonomiyi canlandırmak için önlemler almaya başladı. Peki bizim hükümet nasıl bir önlem aldı?. Ötv yi kaldırdı kime yaradı yabancı otomotiv şirketlerine, bütün stoklarını erittiler. Küresel sermayenin emrinde olduğunun en açık göstergelerinden bir tanesi. Hiç olmazsa düşürdün ötv'yi, yerli üretimle sınırlı tut ki yerli otomotiv üretimi canlansın. Bugünkü iktidar maalesef bu ve bunun gibi gerçekleri halka anlatmayalım diye özgür basın üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Geçen akşam Sayın Başbakanı atv de izledim üç tanede yandaş medyanın yazarı, başbakan anlattı onlar dinledi soru bile sorulmadı. Böyle gazetecilik mi olur? Başbakan, hayatının en mutlu tv programını yapmıştır herhalde.

Ysk’nın aldığı karar beyaz eşya dağıtmak yasalara aykırıdır dedi. Sayın Başbakan ne dedi: “Beni ırgalamaz.” Baykal adam ol dedi hakaret edildi diye yargıya başvurdu. İşine gelince yargı, gelmeyince yargı kararları beni ırgalamaz işte asıl önemli şey bu… Eski meclis başkanı durup dururken iyi ki bir savaşta değilmişiz bu general’lerle savaşa girseydik ne oldurdu? Bunu durup dururken niye söyledi acaba? Genelkurmay sözcüsü de bu yargıya intikal etmiş bir konu hakkında konuşmak doğru değil, eski meclis başkanı hukukçudur bunu bilmesi lazım der meclis başkanının yanıtı ilginç ve enteresandır. Siyasetçi kimsenin emir eri değildir. Gibi bir yanıt bu ne demek? Askeri tahrik edip ikinci bir bildiri hazırlamasını sağlamak bunu üzerinden siyaset yapmak ve iktidarda olmaya devam etmek. Ama şunu bilmelidirler ki bu halk kesinlikle koyun değildir. Zamanı geldiğinde öyle bir Osmanlı tokatı atar ki feleğinizi şaşırırsınız feleğinizi!!! Türk siyaset tarihi bunun örnekleriyle doludur.

www.itp.tv.tr

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..