Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Haftasonu Kaçamakları

Haftasonu Kaçamakları
 

Maşukiye


Bütün hafta çalışıp haftasonu yenilenmek hepimize iyi gelir. Koca hafta yaşadığımız olumsuz düşüncelerden arınmak için yakın yerlere kaçamak yapmak isteriz. İşte size İstanbul'a yakın yer önerileri

   Ağva
İstanbul'a 1,5 saat mesafede. Orman ve deniz ile iç içe şehir gürültüsünden uzak huzur dolu bir haftasonu vaad ediyor. Özellikle nehir kenarında bir otel bulursanız çok şanslısınız.

Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası buraya gelmişken görülmesi gereken yerlerden.

    Şile
Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olduğu için asla ve asla gidilmesini tavsiye etmediğim bir yer. Bahar aylarında plajların sakinliği ve rüzgarın ahengi insana huzur veriyor.

    Maşukiye
İstanbul'a 1 saat mesafesi olması nedeniyle hem yaz hem de kış tercih edilen popüler merkezlerden biridir.

    Poyrazköy
Son zamanlarda daha da trend olmasıyla biraz kalabalıklaşmış olsa da hala sevdiğim bir balıkçı köyüdür. Boğazın Karadeniz'e bağlantı noktası olduğu için her zaman havası rüzgarlıdır adından da anlaşıldığı gibi, yazın bile gitseniz mutlaka yanınıza şal-hırka almanız gerekebilir.

    Anadolu Feneri
İstanbul'a 30 dk mesafede. Karadeniz'in bakir kalmış köylerinden biri. Özellikle bahar ve yaz aylarında piknik alanları bakımından uygundur. Çocuklu ailelerin daha cok tercih edip haftasonu keyfi yapabileceği yerlerdendir.

Anadolu feneri sahili çevresinde çokça balıkçı görmek mümkün, sadece balık yemek için bile yaz aylarında burası dolup taşar.

    Riva
Özellikle son yıllarda daha da popüler olmaya başladı. Kumsal plajları ve beach partileri ile yaz aylarında ve baharda güzel bir kaçamak noktası oldu.

    Polonezköy
Yeşilin her tonunun hakim olduğu bir cennet. Sabahtan akşama kadar sıkılmadan zaman geçirebileceğiniz bir rota. Sabah köy kahvaltısı ile başlayıp akşam dönüşte Şile'de balıkçıda günü bitirebilirsiniz. Oldukça keyifli bir haftasonu olacaktır.

Polonezköy'e gitmişken 1912 yılında inşaatına başlanan kiliseyi mutlaka görmelisiniz. Kilise papaz eviyle birlikte 1914 yılında bitirilmiş. Kilisenin yanı sıra Atatürk'ün Polonezköy ziyareti sırasında kaldığı evi de görmeniz mümkün.

    Kilyos
Kilyos Riva gibi son zamanlarda daha fazla popülerleşen bir beldemiz. Özellikle yaz aylarında beachlerinde açılmasıyla gençlerin uğrak mekanlarından biri olmuştur. baharda tam kafa dinlemek için ideal.

Kilyos'un diğer adı da Kumköy. Adını botanik açıdan son derece zengin olan kumulardan alıyor. İstanbula 60 km mesafesi vardır.

    Garipçe Köyü
Kendinizi dalgaların sesine bırakıp huzur bulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz, burası çok huzurlu bir balıkçı kasabası. Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı arasındaki bölgede kalır.Sarıyer'den sadece 10 km mesafesi var. Ancak ne yazık ki 3. köprüden dolayı bakir halinden şu an fazla bir eser kalmamış. Yine de tamamen yok olmadan görmenizi tavsiye ederim.

    Büyükada
Bizans döneminde saray mensuplarının sürgün yeriydi. Adı Prinkipo'dur. Anadolu yakasından ve Avrupa yakasından sıkça İDO seferi mevcuttur. Baharda erguvanlar, mor salkımlar ve binlerce çiçek çeşidiyle sizi karşılar. Fayton turu yapmadan adanın tamamını gezemezsiniz. Eğer pedalınıza güveniyorsanız bisiklet bile kiralayabilirsiniz.

    Burgazada
Kimisi kafa dinlemek için, kimisi kahvaltı için, kimisi koşu yapmak için tercih eder. Ama herkesin bir nedeni vardır sadece uzun yürüyüşler yapmak ve oksijen için bile gelinebilir.

    Heybeliada
İstanbul'dan Büyükada'dan sonra en büyük adasıdır. En çok talep gören adadır. Güzelbir sayfiye yeridir.

    Kınalıada
İstanbul adaları arasında en küçük olanıdır. Adını kızıla çalan maki renklerinden almıştır. Çınar tepesi, Teşvikiye tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere 3 tepeden de manzarası muazzamdır.

    Karaburun
Çatalca'ya bağlı bir Karadeniz sahili. Büyükçekmece'ye yakşalık 1 saat mesafesi vardır. Denizi ve manzarası ile haftasonları için ideal kaçış yerlerindendir.

    Karasu
İstanbul'a 3 saat mesafede yer alan Karasu'da ilk akla gelen geniş ve upuzun plajlarıdır. Yakın bölgede oturanların denize girmek için tercih ettikleri bir beldedir.

    Kastro
Karadeniz'in Tekirdağ'a açılan tek kıyısı olan Kastro dişbudak ağaçlarıyla süslü yemşelik bir koy.

    Kefken
İstanbul'a yaklaşık 2 saat mesafededir. Büyük limanı ve balıkçı kasabası olması nedenıyle her daim hareketlidir. Kefken yakınlarındaki koylar hala bakirliği ile ön plana çıkmaktadır özellikle Cebeci Koy görülmesi gereken yerlerden.

    Kıyıköy
Trakya'nın Karadeniz sahilinde Kırklareli'nin bir ilçesidir. İstanbula yaklaşık 2 saat mesafede huzurlu bir tatil beldesi.

    Sapanca
İstanbul'a yakınlığı ile yaz kış doğaseverlerin en uğrak noktası olmuştur. Yeşilliği ve doğal güzellikleriyle her yaştan insanı kendisine çeker. Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz göl kenarında huzurlu yürüyüşler yapıp ailenizle güzel zaman geçirebileceğiniz bir yer.
 

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..