Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Spor
 

Hagi'nin iyi bir fikri yok

Hagi'nin iyi bir fikri yok
 

Galatasaray’ın savunmada gereksiz hareketler ve hatalar yapan savunma oyuncuları ile boş pozisyonda topu ıskalayan bir forveti var! Bu tabloya bir de koşan ama koşma dışında takıma bir katkıları olmayan orta saha elemanları eklenince sarı kırmızılıları vasat bir takımdan ayıran herhangi bir etken kalmıyor.

Bu şartlar altında Hagi’nin sarı kırmızılıları sadece gol yememek üzere sahaya sürmesini bir ölçüde anlamak mümkün fakat bir an Servet’in o bariz hatayı yapmadığını ve Rumen hocanın hedefine ulaşıp Galatasaray’ın, tıpkı Kadıköy’de olduğu gibi, Avni Aker’den de bir beraberlik çıkardığını düşünelim, bu bir puan neyi değiştirirdi?

Velhasıl dün akşam skordan bağımsız olarak şunu söyleyebiliriz ki Hagi’nin iyi bir fikri yoktu.

Hagi’den önce Galatasaray zaten yetince kötü oynuyordu ve bu sene Galatasaray şampiyon olamadığında kimse bu takıma en son katılan kişi olan teknik direktörü suçlamayacak. O halde Hagi’nin yapması gereken mevcut durumu korumak veya idare etmek değil risk almak ve radikal hamleler yapmak. Başka bir deyişle Hagi’nin, sekiz buçuk savunma oyuncusu ile sahaya çıkıp kanat oyuncusu olmayan isimleri kanatlarda oynatması değil gerekirse oyunu riske edip tüm planlarını kazanma üzerine kurması gerekiyor. Aksi takdirde sarı kırmızılıların her şeyden önce gol yememe stratejileri sadece keyifsizlikten değil aynı zamanda da verimsizlikten ibaret doksan dakikalara neden olacaktır.

Trabzonspor

Bordo mavililerin bu sezon aldıkları her derbi galibiyeti bir yandan büyük bir sevince neden olurken diğer yandan da içeride Manisaspor’a karşı kaybedilen üç puanın ne denli büyük bir kayıp olduğunu anımsatıyor. Fakat her şeye rağmen derbilerde üçte üç yapan Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor ile birlikte, ligimizin en aklı başında futbol oynayan takımlarından biri ve bugün itibariyle bulunduğu yeri sonuna kadar hak ediyor.

Galatasaray karşısında bordo mavililerin skorda yazdığı kadar üstün oynadıklarını söylemek zor. Hatta Karadeniz ekibi dün akşam özellikle Cale, Colman ve oynadığı anlarda Yattara’nın düşük form seviyeleri nedeniyle kendi standardının da altında bir oyun sergiledi fakat rakibinin Fenerbahçe karşısındaki mücadelesini son derece iyi analiz eden Şenol Güneş’in, Galatasaray’ın maçın sonlarına doğru güç kaybedeceği üzerine kurduğu oyun planı harfiyen işleyince ev sahibi takım zorlu maçtan üç puan çıkarmakta fazla zorlanmadı.

Bugünkü vasat futbol elbette önümüzdeki hafta karşılaşılacak Bursaspor karşısında bordo mavililere yererli olmayacaktır fakat Şenol Hoca’nın Bursa deplasmanına da en azından iyi bir fikirle gideceğine eminim.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..