Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '07

 
Kategori
Müzik
 

Haifa Wehbe

Haifa Wehbe
 

Orta doğu denince aklımıza hep petrol ve buna bağlı olarak yaşanmış acılar gelir. Bu bölge içinde tarihin güzel zamanlarına tanıklık etmiş Lübnan, hala binlerce acı arasında güzel yanını Dünya'ya göstermek için bir tarafı Akdeniz'in, bir tarafı çölün kavurucu ateşi altında yanan bölgelerin arasından adeta bağırır.

"Haifa wehbe" ; çöl rüzgarları, Akdeniz'in ılgıt akşamları ve egzotik Arap dansları ile harmanlanmış şarkılar söyleyen Lübnanlı bir şarkıcı, Ortadoğu' nun divası gözüyle bakılıyor. Hani derler ya tanrı bazı insanları yaratırken özel uğraşmış, işte öyle bir güzellik ve yetenek.

Arap müziği ile batı müziğinin güzel karışımı ile yapılmış şarkılarıyla Haifa Wehbe 'yi dinlerken bir an aklıma bazı savaş filmleri geldi; hani tüm savaşanların yıldığı anların birinde bir akşam vakti bir asker bir şarkı söyler veya bir armonika eşliğinde bir şarkı çalar ve savaşanlar o an yaptıklarının ne denli anlamsız olduğunu anlayarak hipnoz edilmiş gibi öyle durup dinlerler ya, sanki Haifa Wehbe' de böyle bir anı Orta Doğu' nun kanla yıkanan topraklarına yaşatmaya çalışan bir çöl güneşine benziyor, bu coğrafyada hala güzel günler için umut var diyor sanki ezgileri ve danslarıyla. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..