Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Hainim, hainsin, kahraman!

Yazının başlığını görünce şaşırdın, bu ne mi dedin, itiraz mı ettin? Sakın sesini çıkartma çıkarırsan Silivri’de yerin hazır. Hem de yalan mı söylesene.

Yıllarca halk için mücadele etti baban, amcan, ağabeyin, anan, ablan. Ne oldu peki en son 1980 da birileri çıkıp Atatürk’ün adını kullanarak darbe yaptı. Sonuç senin ailen, benim ailem işkenceler gördü. O’nun ailesi KAHRAMAN oldu, ihale kaptı, vekil oldu, bakan oldu hatta başbakan, cumhurbaşkanı oldu.

Onlar eskide kaldı günümüze gel mi diyorsun? Peki kabul. Sen yıllarca geleceğin için çalıştın, sınavdan çıkıp sınava girdin, üniversiteyi kazandın parasızlıktan okuyamadın, O Abd’lerde burslu okudu. Bağını bahçesini sattı baban, harçlar yüksek diye eylem yaptın dayak yedin, O’nun çocuğu önünden altında jipi ile geçti. Derslerde hocaların seni bıraktı, O’nu geçirdi. Çünkü dalkavuk değildin. Okul bitti işsiz kaldın. İş buldun hakkını savundun, haksızlığa karşı çıktın gene işsiz kaldın! O’nun işi ise Dünya Bankalarında hazırdı zaten.

Edebiyat yapma mı diyorsun? Peki güncel konuşalım o zaman. Sen Cumhuriyete sahip çıkmak istedin. Korteje, törene alınmadın, üstüne bir de dayak yedin, gözaltına alındın. O sırada O’da seni uzaktan sırıtarak izliyordu.

Sen şehitlikte gözyaşı dökerken Onlar otobüsün üstünde galip komutan edasıyla halkı selamlıyorlardı. Sen susmadın diye Silivri’ye sürülür, 2 yıldır suçunu bilmeden hapis yatarken O’nun ayağına seyyar mahkemeler gitti ve pişman olmadan pişmanlık yasasından 15 dakikada serbest kaldı. Sen öğrenci konseyi başkanı olduğun okula giremezken O meclisteki arkadaşlarıyla TBMM’ye girmekten bahsediyor.

Sen hala karşı çık, O’na yapmadığın asiliği bana yap suç bende değil sende. Parasız eğitimi savunacağına türbana özgürlüğü savunsaydın, Şu Çılgın Türkler yerine risale-i nur okusaydın, Cumhuriyet yerine Zaman alsaydın böyle mi olurdun?

Üzüldün mü? Peki az önce okurken sinirlendiğin başlığı yeniden oku haksız mıyım söyle? Maalesef artık Türkiye’nin gerçekleri bunlar oldu. Karar senin. Ya kendini değiştirecek ilkelerinden vazgeçeceksin ya da mücadeleye devam edeceksin. Ama şunu sakın unutma artık mücadele daha çetin geçecek. Yürekli Genç ATATÜRKLER kazanır ancak bu mücadeleyi. Yüreğin yoksa eğer kendini niye bu cümleye kadar yordun ki magazin programlarını izleseydin daha iyi değil miydi?

Ercan KÜÇÜK

http://gencgorus.org/hainim-hainsinkahraman-ercan-kucuk/

 
Toplam blog
: 9
: 491
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Yüksekokul mezunuyum. Çevremde sorgulayan, mantıklı düşünebilen, eğlenceli olarak bilinirim. Sonuna ..