Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '18

 
Kategori
Deneme
 

Hak Edilmiş Şeyler İçin “Bu Gün Son Gün, Şu Tarihe Kadar Alınmazsa” Tarzı Zorlamalar Hak Gasbıdır

Hak Edilmiş Şeyler İçin “Bu Gün Son Gün, Şu Tarihe Kadar Alınmazsa” Tarzı Zorlamalar Hak Gasbıdır
 

“İyi Ama Korkut adam parasını almıyor, müracaat edip hakkından yararlanmıyor, devlet olarak bizim de bize göre hesabımız var. Hesapları kapatmak gerekiyor, belki başka hesaplar açılacak, düzen bozuluyor”

Sayın devletim söylediklerinin hepsi doğru lakin hak kaybolmaz, kaybolmamalı. İnsanlar haklarını kullanmayı bilmiyorlarsa devlet kullandıracak, bankada parasını unutanın parası götürülüp kendisine verilecek.

“Ya Korkut sen hangi dünyada yaşıyorsun, böyle bir şey olur mu?”

Bilmem hangi tarihe kadar malını parasını almayanın malını parasını hazineye devretmek daha mı mantıklı? Ya da hak kullanımına üç gün süre verip (Üstelik kullanamasın diye süre kısa tutuluyor) müracaat etmeyince kişinin hakkını kaybetmesi?

Hak orada durur kişi kullanır ya da kullanmaz, o hak onundur sana ne! Hak aynı insana benzer ölünce bile sona ermez, mirasçıya geçer. Sen insanların hakkını kullanmadılar diye nasıl ellerinden alırsın!

Hakka süre verilmez, ne süresi ya, bankada param kalmış belki ihtiyacım olur diye yaşlanınca alacağım; kişilerin sahip oldukları haklar üzerinde nasıl tasarrufta bulunacaklarına biz karar veremeyiz.

Peki böyle durumlarda devletin görevi nedir? Öncelikle kişi bizzat bilgilendirilecek, öyle genel değil. Alınacak verilecek bir şey ise götürüp sahsa bizzat verecek (belki hasta alabilecek durumda değil) Ve keza hakkından yararlanması için kendisine yardımcı olunacak (Dünyanın bin bir türlü hali var)

Sizi işe aldık ama şu tarihe kadar müracaat etmezseniz hakkınızı kaybedeceksiniz (Ki beklemeyenler bile var)

Bunların hepsi hak gaspı ve hak benimse helal etmem(Razı olmam)

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..