Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hakan Fidan'ı neden hedef seçtiler?

Hakan Fidan'ı neden hedef seçtiler?
 

Fidan'ın vizyonu çoğunun anlamadığı geniş ve yapıcı bir Misyondur...


Aylar önce hatırlarsanız MIT'ın başına HAKAN FİDAN'ın getirilmesi en çok İsrail'i rahatsız etmişti. Zira MIT, İsrail'le ve Mossad'la ilgili bir çok şeyi bilmesi ve bu kurumun başına İslamcı olduğu ve İran'a bilgileri aktaracak savlarıyla Hakan FİDAN'ın göreve getirilmesini çok eleştirmiş ve endişelerini dile getirmişti.

O günden sonra  bu konu bir daha gündeme gelmedi. Fakat ben bunun yine basın yoluyla patlak vereceğini Hakan FİDAN'ın mutlaka hedef tahtasına oturtulma çabası içine girileceğini bekliyordum. Bir kısım Medya hala beraber çalıştığı siyonist güçlerin politika ve stratejilerine uygun davranmayı bırakmıyor. Öyle de oldu.

Bugün medyada yapılmaya çalışılan şey Hakan FİDAN'ın yıpratılarak görevden alınmasını sağlamaktan başka birşey değildir. Kürt sorununun çözümüne bu kadar istekli bir Hükümet şimdiye kadar asla gelmedi,  hep astığı astık kestiği kestik politikalar uygulandı. Derin SUSURLUK Ergenekon'u, Kürt Halkının kalbi kazanılmak yerine "siz niye burdasınız da dağa çıkmıyorsunuz?" der gibi saçma sapan jakoben politikalar uygulandı .

İster beğenelim ister beğenmeyelim, Hükümet cesur adımlar atmakta ve çözüme yönelik çabalarını sürdürerek bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan attığı adımlar ve uzattığı barış eli ile devam ettirir görüntü içindeyken ve herkesin barış umudu taşıdığı ve müzakere beklentisi içindeyken İsrail'in telkinlerini dinleyen Derin PKK (13 askeri şehit etmesi) ve yandaşı Medya'nın kışkırtmalarıyla neredeyse OHAL bile isteyenlerin ortaya çıkacağı durumlar yaratıldı.

Devlet, elbette görüşmesi gereken herkes ve her unsurla görüşmelidir, barışı ve huzuru sağlama beklentisi içinde olduğumuz devlet ve devletin unsurları bunu yapıyor diye nasıl suçlayabiliriz ki? Şimdiye kadar yaptığı inanılmaz hataların bertaraf edilmesi için görüşmesi ve müzakere etmesi gereken ve uygun strateji belirlemesi için elbette buna hakkı var.

Hakan FİDAN'dan rahatsız olanlar sadece İSRAİL'de değil, Susurluk Ergenekon'u, Darbe şakşakçıları, derin PKK da ondan rahatsız. Çünkü, sorununun ve sorunların çözümüne yaklaştıran çabalar bu cephenin hiç ama hiç işine gelmiyor. Bu sorunlar onların VARLIK SEBEBİ.

Onları asıl korkutan şey, MIT'in yeniden yapılanarak hem ülke içinde hemde Ülke dışında haber alma ağını ve etki alanını genişleterek kendini davasına adamış, dil bilen ve yetenekli hafiyelerden kurulu vizyoner modern bir TEŞKİLATI MAHSUSA'nın kurulmasıdır

Bu şer cephesinin unuttuğu bişi var; hiç bir zulüm sonsuza kadar devam etmez. Her gecenin arkasından sabah güneşi doğmaya mahkum, her sancılı meşakketli hamilelik kutlu doğuma gebe. Siz rahsız olsanız ve istemesenizde KUTLU DOĞUM O L A C A K. Ülke ve Orta Doğu sizlerden mutlaka kurtulacak er ya da geç.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..