Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Hakan Şükür kendi bilir

Hakan Şükür kendi bilir
 

Hakan Şükür’ün lafı o kadar da büyütülecek bir şey değil ama söylenenleri düzeltmeye çalışan medyadaki yandaşlarının çabaları iyi bir kişilik olmasa gerek!

Bir kere konuştu onu da eline yüzüne bulaştırdı! Mecliste az konuşması isabet olmuş. Çünkü konuştukça batıyor. Vekillik adına bir tane artısı bile yok ama futbol yorumcusu olarak milyon dolarları götürdüğünü bir tek AKP parti yönetimin ne duydu ne gördü! Sen işine baksaydın da bu kahramanlığa başkası soyunsaydı. Bizim yeni kahramanlara ihtiyacımız yok hele senden asla!

Hakan Şükür kendisini Türk hissetmeyebilir ama futbol sayesinde cukkasını doldurup krallar gibi yaşadığı bu ülkede bu lafı etmenin bir siyasi yatırım olduğunu da biliyoruz. (Gerçi çam devirdiğini anladı durumu düzeltmeye çalışıyor) Şimdi “kırk kantarı kırk para etmeyen” bu lafını milyon dolarlara oynadığı Galatasaray da ve prim için kavga ettiği Milli Takımda iken söyleseydi bu kadar tepki çekmezdi.

Bu ülkede kökenini söylemek suç değil ama Türklüğü aşağılamak en büyük suç olmalıdır. Ben “Arnavut’um bu kökenliyim şu kökenliğim” demek kadar insani bir şey yoktur. Yalnız bunu söylerken diğer bir kökeni de hafife alır gibi şaklabanlık yapmamak gerekir.

Boş yere gündemi meşgul ettikten sonra tartışmaları değerlendiren Şükür ise "Netice itibariyle ben babası Kosovalı, annesi Üsküp yani bugünün Makedonyalısı orijini oradan olan bir Türk'üm" demiş!

Hah şöyle kendine gel. Bay Şükür bu ülkede 'TÜRK' üst kimliktir. Burada yaşayan herkes TÜRK’ dür.Bu ülkede Arnavut’un, Çerkez’in, Boşnak’ın Türklükle bir sorunu yoktur suyu bulandırma…

Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlık mayası Türklüktür. Bunun yolu safkan Türk olmak değil, kendini Türk olarak görüp hissetmekten geçer. Bunu en iyi anlatan Atatürk'ümüzün ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' şeklindeki sözleridir.

Neticede hepimiz bu ülkenin yurttaşları bu kültürün insanı bu ulusun mensubuyuz. Bu ulusun adı büyük Türk milletidir. Bunun dışında söylenenler siyasi düşüncelerin yansımasıdır.

 
Toplam blog
: 15
: 2438
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

Araştırma, tarih ve gezi en büyük tutkumdur. Bunların hepsi yer ve zamana bağlı olarak değişebili..