Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '13

 
Kategori
Magazin
 

Hakan Yılmaz ve Salih Kalyon’dan Sinekkaydı Tıraş…

Hakan Yılmaz ve Salih Kalyon’dan Sinekkaydı Tıraş…
 

Nicedir tanıtım bültenleri ve fragmanlarıyla ‘Ha başladı, ha başlayacak’ dediğimiz yeni komedi dizisi ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’un yayını yılan hikâyesine dönmüştü, malumunuz.

Bir türlü açıklanmayan tarih duyurulduğunda da diziyi Show TV ekranında görmeyi umanların gözleri boş kalmıştı ne yazık ki. Daha başlamadan kaldırılma rekoru kırdığı düşünülen yapımla ilgili söylentilere başta pek itibar etmemiştik. Keza daha önce de ‘Pis Yedili’nin FOX’a gideceği fısıldanmış olmasına rağmen yeni bölümüyle Show’da çıkmıştı karşımıza. Öte yandan kanaldan gelen ‘İleri bir tarihte yayınlanacak’ açıklaması da yeterli güveni vermemişti. Nitekim kısa süre sonra akla kara belli oldu, dizinin FOX’ta ekrana geleceği basın bildirimiyle kesinlik kazandı.

Kolay değil tabi. Hesap kitap işi hepsi de. Hani Nasrettin Hoca’nın dediği gibi ‘Parayı veren düdüğü çalar’! Burada da Ayşe’yi Ali’ye sevdirmek FOX’a kısmet olmuş.

Besbelli,‘Muhteşem Yüzyıl’ın ardından Acun’u da elinden kaçıran Show TV kısıtlı bütçesini, reytingi belli bir noktada sabitlenmiş, izleyicisi hazır olan ‘Pis Yedili’yi elde tutmaktan yana kullanıp henüz ekranda test edilmemiş ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’la kendini riske atmak istememiş.

Bunlar yapımcılarla kanalların meselesi. İzleyici cephesini ilgilendiren ise 27 Ocak Pazar gecesi saat 19.45’te FOX ekranından yayınlanacak olan dizinin kalitesi. İşte bu noktada bize düşen de; Fener-Balat’taki ‘Berber Dükkânı’ setinin kapılarını bizlere açan ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’ dizisinin ön bilgilendirmesi…

 

‘Ustura Hakan’ ve ‘Baba Salih’ işbaşında

Ayşe’yi sevebilmek için bir hayli badireler atlatacak olan berber çırağı Ali’nin yani Hakan Yılmaz’ın ve babası rolündeki usta berber Salih Kalyon’un elde ustura ortalıkta dolaştıkları sette can güvenliği kahkaha atmaya bağlı! Sıkıysanız gülmeyin. Kan çıkar maazallah. Hoş bu ikilinin mevcudiyetinde gülmemek de pek mümkün değil ya bizimkisi latifesi.

Ayrıca ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’ seyircilerine bol şans dileyen usta oyuncu Salih Kalyon ile Hakan Yılmaz’ın tıraşı bol sohbeti de hem dizinin kalitesi, hem de ikilinin ustura kullanmaktaki mahareti açısından gönüllere su serpecek türden.

Afacan çocuk tavırlarıyla sıcak bir atmosfer yaratmayı bilen… Birlikte, usturayla sakal tıraşı yapıp basın mensuplarıyla sohbet eden Yılmaz ve Kalyon, dizideki rollerine gösterdikleri özeni de yeni meslekleri diyebileceğimiz berberliği öğrenme aşamasındaki gayretlerini anlatarak dillendiriyorlar.

‘Ali Ayşe’yi Seviyor’da, anne-kıza âşık olan baba ve oğlunu canlandırmanın yanı sıra aynı dükkânda çalışan berber ve kalfasının çekişmelerini de yansıtacak olan Yılmaz-Kalyon ikilisi, çekimlerde çok eğlendiklerini, tıraş etmeye de iyice alıştıklarını söylüyorlar. Dizi sonrasında ‘barber shop’ işletmecisi olarak karşımıza çıkarlarsa şaşmayalım.

Söylediklerine göre Kalyon’un eli, Yılmaz’a göre tıraşa daha yatkınmış. Ama ilk çekimlerde biraz zorlanan Yılmaz da artık iyice alışmış. Hani eline de ustura pek yakışıyor doğrusu.

Berberlerin müşterinin kafasını nasıl tuttuklarını, usturayı kullanma şekillerini, tıraş teknikleri ve saç kesme konusundaki püf noktaları öğrenmede kendi kuaföründen yardım aldığını belirten Yılmaz  ‘İlk usturayı elime aldığımda korktum tabi. Şimdi alıştım’ diyor.

Anlayacağınız ‘Yahşi Cazibe’yle birlikte bıyıkları da terk eden Yılmaz, gençleşmiş yüzü ve edindiği mesleki bilgiler sayesinde yaptığı sinekkaydı tıraşlarla tekmil ‘Ustura Hakan’ olmuş. Baba Salih ise zaten 'Ustura Kemal'!

 

Ali Ayşe’yi Severken Yoldan Çıkmazsa İyidir

Yapımcılığını NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’in, yönetmenliğini Bora Onur’un üstlendiği ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’, bilindiği üzere babadan oğla, anadan kıza aşk hikâyeleri örgüsü.

Genel koordinatörlüğünü Nazlı Heptürk’ün yaptığı dizide Hakan Yılmaz ile Salih Kalyon dışında komediyi yaşatacak olan isimler Nur Erkul, Sennur Nogaylar, Gökçe Özyol, Erdem Baş, Gülhan Tekin, Suat Sungur, Kerem Kupacı, Bihter Dinçel, Kayhan Yıldızoğlu, Su Kutlu, Feyza Işık, Yavuzhan Doğan, Cengiz Şahin, Birsen Dürülü, Kazım Şimşek ve Değer Alp.

Mahalle berberi Kemal Bey’in aradığı aşkı Ayten Hanım’da bulmasıyla başlayacak olan hikâye Kemal Bey’in oğlu Ali’nin, Ayten Hanım’ın kızı Ayşe’ye âşık olmasıyla sarpa saracak. Engel çıkartmakta tüm maharetini sergileyecek olan Ayşe’nin abisiyle diğer kahramanlar da hikâyenin gelişmesini sağlayacak.

Basitçe özetlediğimiz ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’un bildik öyküsüne tat katıp izleyiciye eğlenceli dakikalar yaşatmak büyük ölçüde oyuncuların performansına bağlı görünse de asıl sorumluluk, senaryoyu kaleme alan Şahin Altuğ, Gülhan Tekin ve Ali Aydın üçlüsünde! Onların performansını da izledikçe değerlendireceğiz.

Şimdilik diyebileceğimiz son söz; ‘Ustura Hakan’ ile ‘Baba Salih’i işbaşında gösteren set tanıtımıyla karşımıza çıkan ve kadrosuyla da güldürme garantisi veren ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’ dizisi, işin suyunu çıkartmadığı sürece, yetenek şamataları yerine komediyi tercih edenleri FOX’a çekmeyi başaracaktır. Kısacası, Ali Ayşe’yi Severken Yoldan Çıkmazsa İyidir! Yolları açık olsun.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..