Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Hakemler Cüneyt Çakır ile Hüseyin Göçek arasındaki ortak nokta!

Hakemler Cüneyt Çakır ile Hüseyin Göçek arasındaki ortak nokta!
 

Hakem Cüneyt Çakır ile Hüseyin Göçek arasında ne fark vardır? 

Aslında fazla bir fark yok… 

İkisi de Gaziantepspor maçını yönettiler. 

Hüseyin Göçek’in yönettiği Fenerbahçe Gaziantepspor maçında, Hakem Hüseyin Göçek, her türlü yumruk, tekme, kafa kol, çekme, itme, dirsek atmayı görmezden gelip, Fenerbahçe lehine en az 3 tane penaltıyı vermeyerek, bu penaltı hareketlerinden birisinde Niang’a sarı kart gösterip, bir sonraki Bucaspor maçında oynamamasını sağladı. Gerçi Niang aynı maçta sakatlandığı için sonraki haftada da oynayamadı ama… 

Önemli olan hakemin niyeti! 

Gelelim Türkiye’nin bir numaralı, Avrupa’nın hatırı sayılır hakemlerinden Cüneyt Çakır’a; 

Cüneyt Çakır Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemi. Dakika 22, Gaziantepspor’dan Dany ile Trabzonspor’dan Burak, Gaziantepspor ceza sahası ön tarafında bir topu kapmak için mücadele ediyorlar. Mücadele anında her hangi bir faul yok! Mücadele tamamen ceza sahası dışında! Birden Burak kendisini ceza sahası içine doğru atıyor. Hakemin uzun uzun düdüğü çalıyor ve Penaltı noktası gösterilirken, 10 kusurlu hareketten hiç birisini yapmayan Dany’e de kırmızı kart gösteriyor! Penaltı gole çevrilip, Trabzonspor arka arkaya goller bulurken, aynı pozisyonun daha açığı ve kesin faul olup, kaleci ile karşı karşıya kalınacak pozisyonda, Olcan’ı biçen Glowacki’ye sarı kart göstererek, Trabzonspor takımının on kişi kalmasına müsaade etmiyor! 

İşte iki hakem arasındaki ortak nokta ve fark! Birisi ev sahibi lehine her türlü fedakârlığı(!) yaparken, öbürü ev sahibinin dayak yemesine göz yumarak, yüzde yüz penaltılarını vermiyor! 

Yani; hakem kararları her halükarda Fenerbahçe aleyhine işliyor! 

Evet, geçen hafta Bucaspor-Fenerbahçe maçının hakemini eleştiren Trabzonspor Başkanı, değerli hakem hocası Sayın Sadri Şener, bu hafta kendi maçlarını yöneten hakem Cüneyt Çakır hakkında ne söyleyecek acaba? 

Gelelim Fenerbahçe-İBB maçına; Fenerbahçeli futbolcular maçı çok rahat kazandılar. Tarihi bir fark olacak maç ne yazık ki 2-0 bitti! 

Fenerbahçe’de her zaman olduğu gibi herkes görevini en iyi şekilde yaptı. 

Bir de Fenerbahçe-İBB maçında, İBB teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı eleştirenlere birkaç kelime söylemekte fayda var. Fenerbahçe-İBB maçında şaibe aramak, acaba Trabzonspor-Gaziantepspor maçındaki hakem hatalarını örtmek için mi? 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..