Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Hakemler hakkında konuşmak ya da konuşmamak

Beşiktaş maçının hakemi Abitoğlu belki de kariyerinin en kötü maçını yönetti. Beşiktaş!ın lehine yaptığı hatalar saymakla bitmezken Serdar Adalı'nın çıkıp sadece maçın sonlarına doğru çizgiyi geçtiği halde verimeyen golü konuşması abesle iştigalden başka bir şey değildir. Tamamen güdem değişirmek ve hakemleri etki altına almayı amaçlamaktadır. Son haftalarda toparlanmaya başlayan 2 hafta sonra karşılacağı F.Bahçe'nin maçlarını yönetecek hakemleri etki altına almaya; hatta derbiyi yönetecek hakeme şimdiden ayağını denk al yoksa karışmayız demeye çalışmaktadır. 

Abitoğlu Karabüklü Emenike'ye İ. Toraman'ın yaptığı kırmızı kartlık hareketin ardından ceza sahası içinde iteklemesine de devam diyerek hatalar zincirini başlattı. Ardından İ.Üzülmez'in Hakan'a yaptığı kasti harekete de kırmızyı göstermeyerek ipin ucunu iyice kaçırmıştır. Emenike'yi ceza sahasına girdiğinde kontrolsüz bir şekilde indiren Hakan'a hem kırmızı hem penaltı vermeyerek maçın skorunu değil karabük'ün averajını etkilemiştir. Çizgiyi geçen topta ise ne orta hakemin ne de yan hakemin yapacağı bir şey yoktur. Evet top çizgiyi geçmiştir ve bariz goldür ancak yan hakemin durduğu yere yanlış diyemeyiz. Yan hakem o pozisyonda doğru yerdedir ancak FIFA'nın artık çizgi hakemi uygulamasına geçmesi gereklidir 

F.Bahçe yönetimi ise yaptığı açıklama ile kendisine ilkokul çocuklarını bile güldürmektedir. Hakemler hakkında konuşup ortamı germek istemiyoruz demek gerçekten çok komik bir açıklamadır. Böyle bir açıklama yerine susmayı tercih etmek daha doğru olacaktır. Şenol Güneş ise yine Uzak Doğu filozofları gibi bir açıklama ile hakemler hakkında konuşmaya devam etmektedir. 

Daha 20. hafta sonunda bu kadar gerilen bir süper ligde kalan 14 haftada neler yaşanacağını tahmin etmek zor değildir. Büyük takımların başkan ve yöneticileri maçları sık sık evlerinden izlemek zorunda kalacaklardır. Tek isteğimiz bu hezeyana taraftarın kapılmamsı olacaktır. Yoksa tribünlerde kan gövdeyi götürebilir. Bu konuda en büyük görev Federasyona düşmektedir. En kısa zamanda hakemlerin ve pozisyonların incik cıncık edildiği programlara çeki düzen vermeleri gerekmektedir. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..