Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Hakikat nerede?

Hakikat nerede?
 

Türkiye'de sözde Laiklikle geçinen bir kesimin korkulu rüyası(En güçlü Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül)Tayyip Erdoğan'dan önce bir süre geçici Başbakanlık yapmıştı. Ve çoğu kesim tarafından çok uygun görülmüştü. Ve bence de çok yakışmıştı Abdullah Gül. Çok samimi içten ve şirin tontoş amca görünümünün altından bir öcü yattığını düşünenler olabilir belki ama Abdullah Gül'ün çok iyi bir Cumhurbaşkanı olabileceğini düşünenlerdenim. Laiklik'le aklını bozmuş, ama laiklik kavramından uzaktan yakından alakası olmayan bazı kesimler tarafından keinlikle istenmeyen adam ilan edilen Abdullah Gül'ün eğer seçilirse bu işi layıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum.

Artık kompleklerimizden arınmalıyız. Ayrıca benim söylemeden geçemeyeceğim ve bütün partilerinden aklından çıkarmamaları gereken çok önemli bir ayrıntı var. Halk seçimlerde kararını vermiştir. Ülkeyi kimin daha iyi yönettiğini söylemiş ve seçimini yapmıştır. Tekrar tek başına iktidar yaptıkları partinin önde gelen isimleri arasında adı geçen Abdullah Gül'ün bu yüzden yeniden adaylığını koyması yadırganamaz. Laiklik savunucuları yine milleti ayaklandırıcaklardır! Eyvah Vatan elden gidiyor! Eyvah! Laiklik elden gidiyor! elden giden hiçbişey yoktu ve hiçbirzaman olmayacak! Bu vatan bizim, bu topraklar bizim, Bu ülkeyi kurtarmak için herşeyi yoktan var eden, kanını döken yüzbinlerce insanımız, hiç çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimiz! analar babalar, çocuklar(Atatürk'ün silah arkadaşları) çektikleri o kadar acı, imkansızlıklar içinde kurdukları Cumhuriyet! Hürriyet! Bence bütün mebuslarımız bunları akıllarından biran bile çıkarmazlarsa, bu vatan için ne yapmaları gerektiğini daha iyi kavrayacaklardır. Bazı internet sitelerinden okuduğum ve çok az kimsenin aklına gelen bir Cumhurbaşkanı adayım vardı benim de, Yine de onun Cumhurbaşkanı olmasını isteyen kesimin az olduğunu sanmıyorum. Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu! Gerçek bir Atatürkçü, sayısız bilim ödülü almış, Nobele defalarca aday gösterilmiş, Fizik dalında yaptığı çalışmalarla çığır açmış, Yirmi üç yaşında Prof. ünvanını almış, yaşayan en zeki Türk olarak bilinen ve sadece ona verilen Türkiye Cumhuriyet'i profesörü ünvanını taşıyan gerçek bir bilimadamı Oktay Sinanoğlu! Meclis dışından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna tartışmasız en çok yakışacak kişilerin başında gelen Oktay Sinanoğlu siyasetten uzak duruyor. Onu Cumhurbaşkanlığı koltuğunda görebilsek, Atatürk'ün yolundan sapmış Batı ve Amerikan hayranı bugünkü dünyaya at gözlüğüyle sadece batıya dönük olarak yaşayan ve hayatı gençlere böyle empoze eden, Türkiye'yi batının ve Avrupa'nın kuklası olarak oynatan düşünce yapısının değiştirileceğinden emin olabilirdim.(HATIRLATMA)Atatürk:Türkiye ne batılılaşacaktır, ne de Amerikanlaşacaktır.Türkiye sadece özleşecektir, Türkiye asla bir maymun olmayacaktır! (bunu Ankara'da bir Türk ocağında söylemiş. Bu zihniyet değişmedikçe Türkiye'nin asla Atatürk'ün izinden gittiğini söyleyemezler... Söyleseler de bugünkü gibi yalan söylemiş olurlar.

Bir önceki hükümet çok mu iyi yönetti bu ülkeyi peki?tabi ki hayır!ama bu ülke o kadar kötü yönetildi ki vakti zamanında, o kadar çok acı çekti ki Türk milleti, işte buyüzden tarihe gömdü o liderleri, tabi ki çok iyi yönetilmedi bu ülke ama onların arasından bu işi en iyi yapan son hükümetti! Herkesin tek istediği, insan gibi yaşamak, çürümüş ve ayaklar altına alınmış değerlerimizin tekrar canlandırılması, kültürümüzü ve dilimizi yaşatmak ve korumak, sahip çıkmak, dilimizi yabancı kelimelerin işgalinden korumak, (unutmayın ki Türkçe manevi vatanımızdır (Atatürk).) Ülkenin dış politikadaki çıkarlarının korunması.Kuzey Irak'ta acı çeken Türk halkına yardım etmek, Pkk'yı çökertecek stratejik kararlar alarak bunu korkusuzca uygulamak, iş adamlarımızın doğuya yatırım yapması ve yaşam koşullarının düzeltilmesi ve son olarak ta bu ülkenin ekonomisinin dışarıdan gelen yardımlarla ecnebilerin yardımıyla düzeleceğini düşünmekten vazgeçmek, Atatürk:Hangi ülke vardır ki Ecnebilerin yardımıyla gelişsin, ekonomisini düzeltsin. Hiçbir tarih yazmamış bunu!

HAKİKAT NEREDE?

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karatıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alplerinde Oğuz torunları

Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 
Toplam blog
: 17
: 1416
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

25 Ekim 1980 yılında Bakırköy'de bir devlet hastanesinde dünyaya gelmişim. Her yeni doğan bebek gibi..