Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '18

 
Kategori
Edebiyat
 

Hakikat

Hakikat
 

En son ne zaman sevdiğin birine onu sevdiğini söyledin? Eğer bunu düşünüyorsan asıl düşünmen gerekenin neden sorusu olduğunu bilmelisin. Çünkü hayat beklemeye gelecek kadar uzun değil. Her gün bunun bilincinde yaşayarak yine de erteliyorsan bu kelimeyi yaşamaya dair birçok şeyi kaçırdığının farkına varmalısın.Ne zaman, nerede ve kime söylediğini hatırlıyorsan hayatın her anını dolu dolu yaşamayı  hak etmişsin demektir canım kardeşim.

 İnsan ne kaybeder ki sevdiğini söyleyince? Mesela o yüreğine sığmayan sevginin yansımasında aydınlansan fena mı olur? Sevdiğini söylediğinde karşındaki insanın şımarmasından korkuyorsan eğer bırak bu korkuyu bir kenara, izin ver şımarsın. Zaten ihtiyacımız olan da bu değil mi? Biraz sevdiğimiz insana şımarsak ne çalmış olur ki hayat cebimizden? Sen seviyorum dediğinde karşında eşsiz baharları görecek olmanın hangi yanı endişe verir ki insana? Demem o ki, sonsuz sevmelisin. Bu dünyada aslolan tek duygu bu. Aklın, yüreğin, bedenin, ruhun sadece bunun için varolmuşken kendinde saklamanın hiçbir anlamı yok. Sevdiğini söylemekten sakınan bazı insanlar; aynı gökyüzünün altında, aynı şehirde yan yana gelememişliğin, umutsuzluğun, imkansızlığın yarattığı karanlık bir yanla bu fikre kapılsa da işin aslı öyle değil. Çünkü sevince karanlığa dair  küçük bir nokta bile kalmıyor hafızanda. Bir insanın yaradılışının ne kadar anlamlı, ne kadar benzeri bulunamaz olduğunun farkına varıyorsun. Sevdiğin insana sevdiğini söyle. İzle yüzünde doğacak güneşi, sesinden yakala mutluluğu. Bir kere denediğinde senin de aradığının bu olduğunu göreceksin. Öyle ‘söylememe gerek yok, o beni biliyor ‘ diye düşünmeden harekete geç. Sözlerini dinleyecek insanı karşında bulamadığında canının acıyacağını iyi bil. Hayat, bir adımdan diğerine geçerken bile kaybedilebilir kırılganlıkta.

Unuttuğumuz hakikatin izinde, her gün ömrümüzden tükettiğimizin farkına vararak nefes alıyor olsak incitir miydik Tanrı’nın sunduğu bir yüreği? Fazla gecikmeden, ömrü tüketmeden sevdiğin insana seviyorum de. Bak gör, verdiğin sevinç alacağın mutluluğun da gerisinde kalacak. İmkansızlıkları, umutsuzlukları, hayatın karşına çıkardığı engelleri unut! Bir sabaha, seni seviyorum demiş olmanın verdiği huzurla uyan.

Her günümde yüreğimde taşıdığım iz için, baktığım tüm güzellikler, kazandığım bütün zaferler adına, bahçede açan bir çiçeğin umudu gibi, gökyüzüne sevdalı bir kuşun her kanat çırpışında yeniden doğması gibi, gün gibi, yarın gibi, aydınlık gibi sonsuz, mavi kadar derin, kaybedilemeyecek zaman kadar mühim, hep kalacakmış gibi ve biraz da seni anlatmaya yetmeyecek kelimelerin sayısını hızla artırma isteğiyle, her sabahıma gelen ılık rüzgarların güzelliğinde, büyük harflerle seviyorum seni!

 

 
Toplam blog
: 36
: 116
Kayıt tarihi
: 04.06.17
 
 

Mavinin içinde mavi, çocuklarla çocuk, üzülene omuz, sevinene gülümseme, bir kalemin varolmasına ..