Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Hakiki çalışma!

Hakiki çalışma!
 

Twiter da takipte olduklarımdan Marksist @marksistorg'tan bir cümle geldi.. Ben de bu cümle üzerine takibe son verdim..

Bilmiyorum siz bana hak verecek misiniz, ama böyle algılıyorum bir süredir, söylemek istediğimizi neden yana olduğumuzu, hangi sorunun çözümünü istediğimizi sorunun doğru tespitleri ve çözüm önerileri ile birlikte söyleme çabasında olmamız samimiyetimizin göstergesidir.

Cümle şöyle: "İklim değişikliğini durduramazsak, mücadelemizi sürdüreceğimiz bir gezegenimiz olmayacak"  
Mücadele aşkına bakın burda tuhaflık yok mu?.. Bu doğa üzerinde ona karşı birbirimize karşı yaptıklarımız iklimi bu hale getirdi hem doğanın hem bizim iklimimizi...
Kapitalistler için de aynı durum söz konusu.. Onlar içinde bir mücadele alanı dünya doğa ile insan ile kazanmk için daha çok kazanmak için..

Biz iklim adaleti gönüllüleri ise yaşamın kendisi için doğa ile uyumu yeniden bulabilmek, insanın dahi insani zamanlara çıkması için, aşk için, iklim adaleti dedik... Başka bir faydamız yok!

Dikkat Marxsist geçinip onu gözardı edenler, belki bana laf düşmez çünkü marxsist değilim.. Ama onun söylediklerinden önemsediğim cümleler var. İklim konusunu da böyle faydacı algılayan bir cümle bana bazılarını hatırlattı. Gorz'un yönelim bozuklukları, arayışlar kitabında sayfa 62 de; taa eski zamanlarda böyle sayfa numaraları ile konuşulurdu :)
 ..."İlk bakışta, sendikal ve toplumsal sol bir politikanın ilk hedefinin çalışmayı özgürleştirmek, başka deyişle ücretli çalışmanın özerk faaliyete dönüşümünü olanaklı kılmak olduğunu  destekleyecek bütün nedenler vardır. Bu amaçla çalışmanın doğasının ve örgütlenmesinin, görevlerin, tekniklerin ve yöntemlerin çalışanlara çalışmalarının içinde, duyumsal maddi ve entelektüel yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak biçimde yeniden tanımlanması gerekir.

Demek ki çalışma içinde "özgürleşme" çalışmanın özgürleşmesinden " asgariye indirilmesinden" önce gelmelidir, çünkü yaratıcı yeteneklerini önceden geliştirmiş bir özne, boş zamanı süresince "bireyselliğin özgür açılımı"nın bağlı olduğu özerk faaliyetleri yerine getirmeye yetenekli olacaktır.

Hakiki Çalışma; yabancılaşmamış bir faaliyette kişisel gelişme özlemidir; özerklik ve özgürce seçilmiş bir faaliyet yoluyla kendini gerçekleştirme çabası..

Çalışma ile çalıştırıla çalıştıra gezegeni bu hale getirdik.. Artık çalışmaya farklı bakmak lazım. Bu kapsamda faaliyet gösteren algısı olan bir sendika var mı acaba?...

  

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..