Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '13

 
Kategori
Eğitim
 

Hakim adayına saçma sapan sorular

Hakim adayına saçma sapan sorular
 

Malatya kuzeyinde kaysı ağaçları mesafesi


Iğdır'lı hakim adayı Hazine avukatı Adem Sevilmiş'e ancak böylesi saçmasapan sorularla eleyebilirsiniz. Milliyet'in bu günkü haberine göre Laptop batarya çeşitleri sorulmuş sözlü mülakattaki hakim adayına. Bir hakimi ne diye ilgilendirsin bir batarya türü? Bilgisayar teknisyeni veya mühendisine bu tür sorular sorulabilir. Bir de elma ağaçlarının biribirlerine olan veya olması gereken mesafe sorulmuş. Bu sorulara kargalar bile güler.

Mahkemelerde genelde teknikle ilgili konular için bilirkişi raporu istenir. Ve işin uzmanlarının ortaya koyduğu rapora göre hakim kararını verir.

Bunun yerine AİHM'sinin duvarlarına toslayan çağdaş demokratik ülkelri ilkelerine ters yargı kararları üzerine sorular sorsalardı anlardım. İşte bu nedenledir ki Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu veya olmadığı bir tartışma konusudur.

Buna benzer sorular örneğin Almanya gibi demokratik bir ülkenin hakim adayına sorulsa yer yerinden oynar. Bu soruyu soran hakim de olsa, savcı da olsa sorgulama geçirir ve büyük bir olasılıkla görevine son verilir.

Hakimler ve savcılar Almanya'da da öyle kolayca işten atılamazlar. Ama bu kadar bariz bir hata yapan veya hukuk skandalına imza atan yargı mensupları hakkında işlemler başlatılması zor bir şey değil. Hakimlik veya savcılık sınırlı sorumlu pancar ekicileri kooperatifi değildir zahir.

 
Toplam blog
: 3
: 484
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazeteci. Birinci hedef ülke ve dünya olaylarından haberdar olmak ve hiç bir olayın veya kişi ve ..