Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Hakkari ve makus kader

Hakkari ve makus kader
 

Türkiye’nin 1936 yılından beridir en ücra, en bahtsız ilimizi ilçe yapmak buranın on yıllardır ilçesi Yüksekova’yı ise vilayet yapmak istiyorlarmış…

İnanın bana sizler ne derece üzgünseniz bu karar için ben de bir o kadar üzgün, müteessir ve mahzunum ama bu kararı sadece kendimiz için eleştirmemeliyiz başta memleketimiz olan ilimiz olmak üzere sosyo-politik seviyesi düşmüş insanlarımız, refah düzeyinin en düşük seviyelerini yaşayan yurttaşlarımız ve de günde 1-2 kaçak sigara satarak evini geçindiren esnafımız için iyi düşünmeliyiz .

Beni bencil ve memleketini sevmeyen biri olarak yargılayabilirsiniz, olsun bu bedbaht ve talihsiz şehrimin bir refaha ulaşması için her şeyi duymaya hazırım .

Ama öncelikle şunu söylemek isterim ki şehirimiz artık yok olma sürecinde, son yıllarda kökenli Hakkarili ailelerin tek tek ayrılmaları, son yıllardaki aşiret kavgaları ve daha burada açıklayamacağım onlarca şey buna en büyük örnektir, şehir kendi kendini yenilemek zorunda tabiri caizse kendine reset atmak zorunda çünkü şu anda memleketimizin inanılmaz derecede bir beyin göçü ve ekonomik çıkmazda olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz …

Şu ana kadar memleketimizin başına geçen yöneticilerimiz ve meclisde bizleri temsil eden başta akrabalarım olmak üzere, hiç kimse bu memleket için bir şeyler yapmadı. Hep kendi başımıza bırakılmak zorunda kaldık … Acılarımızı, güzel günlerimizi, düğünlerimizi ve cenazelerimizi hep içimizde yaşadık, güzel günlerimizi bile yaşadığımızda kimse bizimle beraber gülmek bir yana dursun acı günlerimizde bile acılarımızı perçinlemekten başka hiçbir şey yapmadılar, bununla beraber hep içimizde bir parça burukluk kaldı.

Olsun her şeye rağmen yine de dik durdu Hakkâri’m ve Hakkâri’min güzel insanları ama en azından Hakkari ilinin gelişmesi için bu fırsatı kaçırmamalıyız. Yıllardır en büyük darbeyi yediğimiz makus kaderden artık sıyrılabilir, insanlarımızı diğer 80 ilin seviyesine çıkarabiliriz… İnanın bana bu karar sonsuza dek sürmeyecek ilçe olarak kalmayacağız sadece 3 4 yıllığına genel bir şehirleşme süreci sürüp tekrardan il yapılacağımızdan kuşkunuz olmasın, çünkü mevcut hükümet bu ilin öneminin ne derecede olduğunu bizlerden çok daha iyi biliyor olması lazım … Bu karar uzun vadeli yanlış olabilir ama öyle farz ediyorum ki bu karar genel bir yanlış seçime doğru gitmez ve sadece kısa süreliğine olur .

Öyle umuyorum ki ilçe olunca da yerel yöneticilerimiz bizler için ne kadar kötü kararlar verdiklerini, yakın zamanda anlar il olma şansımız döndüğünde bizler için en iyi kararları verebileceklerini umut ediyorum .

Son olarak Hakkari’nin kısa süreli ilçe olma sürecine tamamiyle destek verdiğimi size gururla söyleyebilirim. Bu yazımdan dolayı çok kınanabilirim, bencil olarak görünebilirim ama çıkarlarınızı, menfaatlerinizi bir kenara koyup sadece memleketinizi düşündüğünüzde bana destek verdiğinizi hissedebilirisiniz … İnanın bana bir süreliğine ilçe olması bizler için daha iyi olacağını varsayıyorum … Her şeyin güzellikle yana devam etmesi dileğiyle

Güzellikle kalın güzel insanlar …

 

Fatih Veysel ÖNAL

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 133
Kayıt tarihi
: 15.07.16
 
 

Hakkari'nin 1960'dan gelen kalemi... ..