Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hakkın var mı bayram kutlamaya!!!

Hakkın var mı bayram kutlamaya!!!
 

Ey; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin insanı !!!

Sizlere Milliyet Gazetesinde yayınlanan 12 Ekim 2007 tarihli iki haber :

PKK mezarlarına DTP ziyareti

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, DTP İl Başkanı Salih Altun, DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve Belediye Meclis üyeleri bayram arifesinde, Batman'daki Asri, İkiztepe ve Karşıyaka mezarlıklarını ziyaret etti. Aralarında 2 yıl önce Batman Beşiri'de güvenlik güçleriyle giriştikleri çatışmada ölen İran uyruklu PKK'lı 'Can Feda' kod adlı Abbas Emani ile geçen hafta Gabbar'daki çatışmada öldürülen Halis Kaya'nın bulunduğu 10 PKK'lının mezarını da ziyaret edip karanfil bırakan DTP'liler, mezarlık ziyaretiyle bayram geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

Bayramı zehir ettiler: 1 şehit

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde bir uzman çavuş şehit oldu. Şırnak'ta mayın patlaması sonucu bir uzman çavuş şehit olurken iki asker de yaralandı. Uzman çavuşun Aksaray nüfusuna kayıtlı Ünal Demir olduğu açıklandı. Patlamada, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedavi altına alındıkları öğrenildi. Şehit Ünal'ın cenazesi Şırnak'ta yapılan törenin ardından memleketi Aksaray'a gönderildi.

Evet bundan daha birkaç gün önce ŞIRNAK ilinde 14 askerimizin, DİYARBAKIR ilinde 1 askerimizin, MARDİN ilimizde 1 astsubayımızın, DİYARBAKIR ilinde 1 polis memurumuzun şehit olduğu haberleri ile ilgili haberler yayınlanmıştı. Bu gün yine ŞIRNAK ilinde bir Uzman Çavuşumuzun şehit olduğu haberi, evet yanlış okumadınız, bu gün yani mübarek Ramazan Bayramımızın birinci günü bir ocak daha söndü. Bir ananın, babanın, eşin, iki evladın yüreğine daha kor alevler düştü.

Sen ise bayram dedin, ananın babanın elini bile öpmeden Akdeniz sahillerine Avrupanın gizemli şehirlerine tatile çıktın. Fırsat ya birkaç gün de tatil nasıl olsa. Sana iyi tatiller. Sen bu yukarıda yayınlanan gazete haberlerini okusan ne olacak ki. Tüm tv kanallarında bu haberleri son haber olarak duysan ne olacak ki.

Ya sen; evet sen ne yaptın bu haberleri okuyunca, Tv den dinleyince, onun parası çoktu Akdeniz sahillerine gitti, Avrupa şehirlerine bayram kutlamaya, sorarım sana sen ne yaptın. TÜRKLÜK adına laf söyleyenler için bu ülkede yayınlar kesilmedi mi ? Herkes sokaklara dökülüp haykırmadı mı “HEPİMİZ HRANT DİNK’İZ”, “ HEPİMİZ ERMENİYİZ” diye. Neden bu kadar vatan evladı şehit verilirken yayınlar yayın akışını değiştirmiyor? Eğlence programları yayınına devam ediyor. Tabi sen duymadın; vatan toprağı üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet kurulmaması için bayram günü dağlarda kanının son damlasına kadar hainlerle çatışarak ŞEHİT olan, o ananın babanın eşinin feryadını figanını tabutu başındaki haykırışını.

Sen bayram yapasın diye mi?

Elini vicdanına bir koy ve sor kendine bu bayramı benim kutlamam hakkım mı ? Şuan 13 yaşında olan evladın 7 yıl sonra kutsal peygamber ocağına gidecek onu davullarla zurnalarla uğurlayacaksın. Vatanın bölünmez bütünlüğü için asker anası babası eşi olacaksın. Ya o gün senin ocağına bir haber gelirse ne yapacaksın. Yine bayramı böyle Akdeniz sahillerinde mi? Avrupa’nın gizemli şehirlerinde mi? Ya da eğlence programları izleyerek mi kutlayacaksın.

Bu ateş düşen yüreklerin feryadını, figanını duyarak içimde hissederek, tüm Milliyet Blog yazarlarının okurlarının mübarek Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 9
: 556
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ben 38 yaşında, insan kaynaklarında çalışan, hayatı seven, her şeyiyle hayatı kabul eden sıradan bir..