Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '11

 
Kategori
Deneme
 

Hakkını ver ki, hakkını alasın.

Hakkını ver ki, hakkını alasın.
 

Hakkını ver ki, başın gökyüzüne değsin.


Hakkını ver ki, hakkını alasın.

Evet... Aynen söylediğim gibi güzel okuyucum: Hakkını ver ki, hakkını alasın.

Şu an ne yapıyorsun sen? Ofisinde bir işi yetiştirmeye mi çalışıyorsun; harıl harıl?... Ya da evinde yeni doğmuş bebeğini mi uyutuyorsun; mışıl mışıl?...

Hakkını ver ki işinin; kazancından yana gönlün rahat olsun. Hakkını ver ki anneliğinin; senden olan kızın da torununa sen gibi baksın.

Ne yapıyorsun şu an? Yayınlamak için yeni bir blog mu yazıyorsun; kan ter içinde?... Ya da ufkunu açan bir kitap mı okuyorsun; kendi halinde?...

Öyle içten, öyle samimi yaz ki o bloğu, okuyan desin ki: " Budur işte! " Öyle sindir, öyle hazmet ki o kitabı; anlattığın kitabı duyan herkes desin ki: " Ben de okumalıyım; hem de hemen kardeş! "

Verdiğin söze öylesine sadık ol, görevini öylesine namus bil ki; adını anan dostun " O halleder o işi... Gözünü yum... Arkana bakmadan yoluna devam et." diyebilsin; senin için.

Yolda yürürken de, bir toplantıda konuşurken de, hiç beklenmedik bir yolculıkta bile; öylesine sen; öylesine kendin kal ki; seni ilk gören bile, adamlığının hakkını versin.

Sevdiğin adamı ya da sevdiğin kadını mı öpeceksin? Öylesine hesapsız, öylesine tutkuyla, öylesine ruhunla öp ki karşındakini; o an ruhlarınız birleşsin.

Ve öylesine hakkını ver ki o öpücüğün; o da seni öptüğünde, aklın başından gitsin.

Öylesine hakkını ver ki yaşamın; gün gelip de, o yaşam bittiğinde, o yaşama şahit olanlar: " Evet... Hakkını vermişti o adam; yaşamının..." diye seni anabilsin.

Ve öylesine yap ki, el attığın her bir işi; " Evet... Bak yine onun imzası..." diyebilsin; yaptığın o işe bakan her bir kişi...

Kaybederken bile öyle dik dur ki; kazanırken sen, alem " Kayberderken de o, böylesine dik, böylesine mağrur olabilmişti." desin.

Yani sözün özü: Ne olursan ol, ne yaparsan yap; hakkını ver ki, hakkını alasın. O yaşadığın hayatı gören, bazen sevinçli, bazen gözü yaşlı; arkanda bıraktıklarını kutlasın.

Hakkını ver kardeşim! Hakkını !...

Hakkını ver ki, sen kaybettiğinde yolunu; hakkını verdiklerin, yoluna ışık olsun...

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..