Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Haklıyken Özür Dilemek

Haklıyken Özür Dilemek
 

Pozitif düşünen bir kişi negatif cevap vermez, yeter ki sorulmak istenen soru düzgün olsun.
 
Neden haklı olduğu halde özür dilesin insan? Çağ zaten en ufak iyi niyeti dahi istismar ederken, temiz ve hassas olan insana saf salak gözüyle bakarken neden özür dilesin? Aksine tavır alsın, muhatap anlayışsız biriyse hele kestirip atsın, hiç gerek yok uzatmaya.
 
Haklıyken özür dilemek karşınızdaki insanla ciddi iletişim sorununuz olduğunu gösterir. Kaybetme korkusundan kaynaklanan, çaresizlik, zayıflık göstergesi bir davranıştır. Duygulara, hislere pranga vurulmuyor ama haklı durumda iken özür de dilenmemelidir.
 
Bazı durumlarda aptallarla tartışmak hastalanmamıza neden olur, en iyisi böyle insanlardan özür dileyip egosunu şişirmesine izin verilmelidir. Anadolu'da bir deyim vardır, 'senin eşeğin kancık olsun' özeti budur özür dilemenin.
 
Herkesi memnun etmeye çalışan insanlardan bir kısmı takdir edilme, kendini sürekli ispatlama ve değer görme gibi beklentiler ile sürekli bu davranışları sergilerler. Sorulduğunda her zaman iyi niyetlerinden kaybetmişlerdir, gerçekte ise narsistce takdir edilme çabasından başka bir şey değildir yaptıkları.
 
Senin iyiliğini düşünüyorum. Senin iyiliğini istediğim için bunları söylüyorum. Bu lafları tanıdık tanımadık her önüne gelen söylüyor. Sanki biz kendimizin kötülüğünü istiyoruz. Eğer aklı melekeleriniz yerinde ise kendiniz için en iyi olanı sadece kendiniz bilirsiniz başkası bilmez, bilemez.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..