Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '22

 
Kategori
Hukuk
 

HAKSIZ TAHRİK

OLA Y

Muğla'da Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i, varilde diri diri yakan; ardından üzerine beton döken Metin Avcı'ya  "Haksız Tahrik indirimi" uygulanarak 23 yıl hapis cezası verildi.

TAHRİK

Tahrik Arapça kökenli bir kelime.TDK Sözlüğünde "Bir kimseyi kötü bir iş yapması için kışkırtmak" olarak anlamlandırılmaktadır. Kışkırtmak, bir kimseyi kötü bir iş yapması için tahrik etmek ise -ki öyle tanımlanıyor-;  haklı tahrik olabilir mi ki, haksız tahrikten söz edilebilsin?! Haklı cinayet,  haksız cinayet; haklı hırsızlık, haksız hırsızlık olabilir mi? Cinayet cinayettir, hırsızlık hırsızlıktır ve suçtur.

Ateş; elini yakması için kişiyi çekiyor kışkırtıyorsa, kişinin ateşe el uzatması değil, ateşten uzaklaşması gerekmez mi? Kişi ateşten uzaklaşmayacak, elini ateşe sokup yakacak ve bundan ateşi sorumlu tutacaksa; hak hakkaniyet, mantık muhakeme bunun neresinde?! Metin Avcı'nın işlediği tahrike kapılma suçunu merhume Pınar Gültekinden tenzil etmek, adalete değil Metin Avcı'ya yakışır.

Aslında 23 yıl hapis cezası da adil değil. Metin Avcı, Pınar Gültekin'in hayatını sona erdirmiştir, ona bir ömür borçludur. Ömür boyu hapse mahkum edilmelidir.

 

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..