Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Haksız ölüme isyan

Yazmıyım diyorum olmuyor. Haberleri okuyunca isyan dalgası beliriyor içimde.adalet bakanlığının kapısından girip tecavüze, kapkaça, adam öldürmeye, çocuk pornocularına, hortumculara en ağır cezalar verilmelidir diye bağırmak istiyorum. Gerekirse müebbet verin demek istiyorum.

Bizlermi başka ülkede yaşıyoruz yoksa bu ülkenin başbakanı, adalet bakanı, içişleri bakanı yokmu? Hergün insanlar yollarda bıçaklanıyor, kurşunlanıyor. Sapıklar önüne gelene tecavüz ediyor. Çocuklara bile tecavüzden kaçınmıyorlar. Hak, adalet, insanlık gibi insan olmanın gereği olan duygular kimsenin umurunda değil.Peki bu olup bitenlere kim dur diyecek? İllaki yakınlarımızın başına bu olaylar gelincemi akıllanacağız?

Tabiki her yerde suçlar ve suçlular vardır.Fakat son 5 yılda inanılmaz bir artış var bizde. İnsanlar kapılarının önünde dövülüp bıçaklanıyor veya bilezikleri çalınıyor. Evimizin içine kadar girmelerinimi bekliyoruz ey yasaları düzenlemesi gereken ulu insanlar? Yoksa millet biraz daha birbirini öldürsün nüfus sayımında kolaylık olurmu diyorsunuz? Bu yasalar hakkındaki gerekçeleriniz nedir? Ben bilinçli bir vatandaş olarak ne zaman huzur içinde evime gideceğimi veya yatağımda rahatlıkla uyuyabileceğimi merak ediyorum?

Artık dışarı çıkmaya korkuyorum. Yıllardır çalışıyorum ve ilk defa bu yıl işten çıkıp evime (300metre) yürürken korkarak, ürpertilerle gidiyorum. Çevremdeki herkes aynı durumda. Sadece kendimiz için değil eşimiz, annemiz.babamız, kardeşimiz, sevdiklerimiz içinde endişeleniyoruz. Böyle yaşamak istemiyorum.

Yapacağınız tek şey yasaları düzenlemek. Çok zor olduğunu sanmıyorum. Ben içimde biriken çığlığı burada haykırıyorum. Umarım sesimi duyan olur. Bu haklı isyanımı bir gören olur.

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..