Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haksızlığa karşı mücadele

Haksızlığa karşı mücadele
 

Tüm haksızlıklara karşı mücadele


Sen neymişsin FB,  

Son 10-15 gündür gündemde olan şike soruşturmasına bakıyorum da şaşkınlığımı gizleyemiyorum. FB taraftarı genci, yaşlısı, holding yöneticileri, avukatlar daha kimleri ararsan hepsi bir ağızdan koro şeklinde, özel yetkili savcıya çatıyor. Hatta değiştirilmesini talep ediyorlar. 

Sebep; neymiş efendim soruşturma yeterli deliller olmadan yapılıyormuş, sadece telefon konuşmaları varmış ve de arkadaşlarla çekilmiş bir iki fotoğraf varmış. Bunlarla tutuklama olur muymuş, yargısız infaz yapılıyormuş, ayrıca tutuklulara katilmiş gibi davranılıyormuş Bunlar insan haklarına aykırı davranışlarmış. 

Avukatlar ne diyor, Savunma avukatlarının görmediği deliller üzerinden hüküm vermeye çalışıyorlar. Bu sağlıksız bir uygulama olduğu gibi, bu yapılana yargısız infaz denir. 

Savunmanın sesini kesmiş bulunmaktalar, hatta ne tür delillerle karar verilecek bunu bile bilmediğimizden avukatlık mesleğini yapılamaz hale getirmişlerdir diye yakınmaktadırlar. 

Söylediklerinizin hepsi doğru ve bütün bu yazılanların altına imzamı atarım. Yalnız kanunlar kişilere göre yorumlanıp, kişilere göre işlerse işte o zaman buna karşı çıkarım. 

Sayın Avukatlar; gazeteciler, yazarlar, prof.’ lar, oda başkanları, sendikacılar aynı muamelelere maruz kaldıklarında, aynı gerçekçi olmayan ve de savunmalarına gösterilmeyen delillerle hatta olmayan ama gizli tanık diye uydurma belgelerle yıllardır tutuklu yatanlar için neden sesinizi çıkarmadınız. Neden O zaman İnsan hakları demediniz. 

FB taraftarı; başkanınız için yürüyüş yapıp eylem yapıyorsunuz, neden yazarlar için, gazeteciler için, bilim adamları için, yapmadınız, onlara aynı şimdi başkanınıza yapılan uygulamalar yapıldığında birleşmediniz haksızlığa karşı yürüyüş yapıp karşı durmadınız. 

Köşe yazarları, sizler neden köşelerinizde bundan önceki tutuklamalar hakkında tek satır yazmazken şimdi bakıyorum da hakim rolü oynayıp kalemi elinizden düşürmüyorsunuz. 

Holding yöneticileri sizler futbol için beyanatlar veriyorsunuz, ama yazarlar için, bilim adamları için hiç sesinizi çıkarmıyordunuz. 

Tüm yukarıda bahsettiğim hatta yazmayı unuttuğum kişilere; direniş çok güzeldir. Ama bazı kişiler için değil tüm haksızlığa uğrayanlar için yapılırsa bir anlam kazanır. 

Yoksa sizinkine ne denir biliyor musunuz? “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” ama kaza ile size dokunuldu mu sesinizi çıkarmak karşı koymak işte bu olmaz. Hukuk kişilere özel değildir. Haksızlık varsa her vatandaş için vardır. Ceza her suç ve her kişi için aynı uygulanmalıdır. Demokratik bir yargılama dileğiyle… 

Erhan Sirekin 

 
Toplam blog
: 55
: 4108
Kayıt tarihi
: 27.06.08
 
 

Genç emeklilerden olup, hayat denen tiyatro içinde rol alan bir oyuncu gibi yaşamın kıymetini bil..