Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '18

 
Kategori
Hukuk
 

Haksızlığa Tepkimizin Yarısı Adalet Duygumuzdan, Yarısı Film ve Okuduğumuz Kitapların Etkisi

Haksızlığa Tepkimizin Yarısı Adalet Duygumuzdan, Yarısı Film ve Okuduğumuz Kitapların Etkisi
 

Bir konuya ait duygunun tamamının kişide olması beklenemez zaten. Haksızlığa tepkimizin yarısı adalet duygumuzdan, yarısı film ve okuduğumuz kitapların etkisi diyoruz ya örneğin içimizde adalet duygusu yoksa haksızlıklara tepkimiz okuduğumuz kitaplar ve izlediğimiz filmlerin etkisi kadar olur. Ancak tabi adalet duygusu olmayan biri bu konuda film izler ya da kitap okur mu?  İzleyip okusa da etkilenir mi?

Bunun kanıtı, dikkat edilirse okumuş kişiler olaylara karşı daha fazla tepkili. Okumuşların adalet duygusu diğerlerinden daha mı fazla? Bu konularda film izliyor kitap okuyorlar, ondan.

Film izleyerek kitap okuyarak adalet duygusu gelişir mi, gelişiyor demek ki.

Keza adalet alanında çalışanlar ve olayları takip eden okumuş kitle meseleyi yakından bildikleri için içlerinde bilmeye bağlı artı bir duygu gelişir.

Elbette başka konular da böyledir ama adalet konusu biraz farklı. İnsanların adalet konusunda hassas olmalarının nedeni kendilerini de ilgilendirmesi. Bir gün aynı şeylerin kendi başlarına da gelebileceğini düşünüyorlar, bu tepki onun endişesi.

Yani bu konularda film izleyip kitap okumamış olanların haksızlıklara karşı tepkisi daha az olur diyoruz. Tabi kendi başına gelmiş, kendisi bu haksızlıkları yaşamışsa durum değişir. Keza inancı, merhameti, insanlığı vs. yüksekse bu konuda film izlemeyip kitap okumasa bile tepkisi yüksek olur.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..