Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Hal ve gidişat sakıncalı

Önce uçağımız düşürüldü. Ardından Suriye'ye karşı gereği yapılmalıdır nidalarıyla başlayıp palazlanan Esad düşmanlığı köpürtüldü. Şimdi ise "yanı başımızda bir Kürt devleti kuruluyor" korkuları, Esad düşmanlığını da, düşürülen uçağımız için soracağımız hesabı da unutturuverdi. Ve bunların hepsi 2-3 haftada meydana geldi. Sizce de tuhaf değil mi. Sayıları milyonu aşan kürtler silahlanmışlar. Peki bunlar 10 gündemi silahlandılar  ve bunca silah nasıl ne şekilde ve kimlerin aracılığıyla oraya gitti?

Bir ABD’li yetkili “ Silahların Katar ve Suudi Arabistan’ın finansmanlığında Türkiye üzerinden ulaştırıldığını söylüyor. Hem de “ABD’nin Suriyeli muhaliflere silah sağladığı doğru mu?” sorusu üzerine.

İktidar yetkililerinin açıklamalarına göre, Türkiye’nin Suriye’ye hasmahane tavırının altında Esad’ın, ülkesinde yapacağına söz verdiği reformları yapmaması yani sözünü yerine getirmemesi yatıyor. Esad’ın yapacağı reformların bekçiliğine soyunan Türkiye, reform yapmamanın bir savaş sebebi olmayacağının farkında değil mi? Peki asıl neden nedir o zaman?

Güçlü ülkelere sırtını dayayıp, Suriye ye kafa tutmak kolaydır. O ülkeler el altından PKK’ya silah verip destek olur. Esad düşman, ABD stratejik ortak olur.

 
Toplam blog
: 2
: 23
Kayıt tarihi
: 30.07.12
 
 

İşletme mezunu. Tarih ve siyasi konulara meraklı ..