Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hala Meditasyona Başlamadınız mı?

 Düşüncelerden arınmanın yolu meditasyon yapmaktan geçer. Meditasyon yapması kolay olsa da sürekli olarak yapılması zordur. Meditasyon konusunda bir şey bilmeseniz de başlangıç aşamasında Guru google’dan bir şeyler öğrenebilirsiniz. Meditasyon, nefese odaklanarak pozitif konsantrasyon geliştirmenizi sağlayan basit bir tekniktir. Meditasyon yapmak için üniversite mezunu olmaya birkaç dil bilmeye gerek yoktur.

Meditasyona başladığınızda içinizdeki bildik ses, (ego) konuşmaya başlar. Meditasyona son vermeniz için engeller yaratır. Örneğin, Çok Saçma, nefese odaklanarak huzuru nasıl bulacaksın. Kaç gündür oturuyorsun hiçbir şey olduğu yok. Diğerlerinin doğru söylediğinden emin misin? Bu kadar basit olmamalı? gibi ipe sapa gelmeyen düşüncelerle içinize şüphe tohumlarını düşürür. Daha çok keyif alacağınızı düşündüğü aktivitelere yöneltir. Öyle ki nefesinize odaklanmak için zamanınız kalmaz ya da meditasyona zaman ayırdığınızda uykunuz gelir.  

Bunların hepsi egonun yıllardır gerçeği anlamamanız için oynadığı oyunlardan bazılarıdır. Artık bunun tam tersini yapmak gerekiyor. Aksi takdirde mutluluğu yanlış yerlerde aramaya devam edeceksiniz. Bende ego var mı? bilemiyorum varlığını hala tespit edemedim diyenlerdenseniz, işte size egonun en çok görülen halleri; 

Doğruyu bulmaya odaklanma, hatta bildiklerinin doğru olduğu konusunda ısrarcı olmak.

İnsanları doğru olduğuna inandığınız kendi bildiğiniz şekilde seçimler yapmaları için zorlamak. Tavsiyelerinizi dinlemeleri için ısrarcı olmak hatta biraz manipüle etmek. (dip not: İnsanlar yanınızda oldukları gibi olmaya korkarlar ve sonunda kendileri olmaktan çıkarlar. Böylece onları sevme sebebiniz ortadan kalkar ki kimseyi sevemeyen bir insan hale gelirsiniz. Unutulmaması gereken, Sevgi tüm bir pakettir. Birilerini sevdiğinizde hatalarını da seversiniz.)

Başarının iyi bir iş, iyi bir eş ve eve sahip olmak anlamına geldiği konusunda ikna etmek. 

Kendini önemli hissetmek. (dip not: Kendini düşünen bir kişi nereye gitse endişelenir, dışarıda olanlardan etkilenir)

Egonun oyunlarına son vermek ve diğerlerine daha faydalı olmak istiyorsanız önce kendinize faydalı olmalısınız. Buna da eski zihin yapısına son vermekle başlayabilirsiniz. 

Eski zihin kendi kendini mutlu eden, kendi mutluluğunun diğerlerinin mutluluğundan önce olduğuna inanan zihin. Yeni zihin, diğerlerinin mutluluğunu kendi mutluluğunun önüne koymasıdır. Yeni zihin, huzuru getirecek olandır. Egoyu yönetebilendir. 

Yeni bir sene geliyor. Yeni sene için belirleyeceğiniz hedeflerin arasında yeni zihni ilave etmeye varım diyorsanız ocak ayında dört çarşamba akşamında yapacağım meditasyon grup çalışmasında şimdiden yerinizi ayırtın.

Her Daim Sevgi ve Işıkla 

Sibel KAVUNOĞLU

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..