Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '16

 
Kategori
Dünya
 

Halep Rusya’ya, Rakka Amerika’ya mı düştü?

Halep Rusya’ya, Rakka Amerika’ya mı düştü?
 

internethaber.com'dan...


Güney sınırlarımızın hemen ötesinde “garip” işler oluyor… En çok bizi ilgilendiren bölgede neredeyse hiç hükmümüz yok! Aylardır Kilis’e roket saldırısı var, 20’den fazla can kaybı oldu, saldırılar devam ediyor. Okullar kapandı, Kilis boşaldı.

Kilis’in hemen ötesinde, belli ki büyük güçlerin bir “paylaşım savaşı” var.

Öyle garip bir savaş ki her iki güç de “çekiliyorum” dedi… Ama her ikisi de Suriye’de…

Bilhassa, Amerika, “Sahada Amerikan askeri olmayacak” demişti fakat Amerikan askeri göstere göstere Suriye’nin göbeğine, Rakka’ya kadar girdi… Hem de terör örgütü YPG ile “omuz omuza”, onun üniforması ve armalarıyla…

Elbette büyük müttefikimizin terör örgütüyle yan yana olması bizi rahatsız etti. Dışişleri, rahatsızlığını bayağı yüksek perdeden dile getiriyor ama aynı Dışişleri Bakanı’nın daha bir ay kadar evvel Amerika’da, “ABD’nin YPG’ye destek vermesinden dolayı ona küsecek değiliz” açıklaması da akıllarda taptaze… Hâlbuki hiçbir şey yapamazsam küserim diyebilmeliydi. Siz en küçük bir tepki bile göstermezseniz, ABD de bildiğini okur.

Amerika’ya karşı bir şey yapılamaz mı?

ABD-YPG işbirliği, Türkiye’de gündemin birinci maddesi… Herkes rahatsız… Ama herkes seyrediyor… Amerika’ya karşı şöyle bir yaptırım uygulayalım diyen bir kişiye rastladım.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı…

Ataklı, bugünkü (28.05.16) yazısında, başlıktan, “Avrupa’yı, Amerika’yı ikiyüzlülükle suçlayacağınıza İncirlik’i kapatın” diyor.

Haksız mı?

ABD, terör örgütü YPG’ye hava desteğini nereden sağlıyor?

Başta İncirlik olmak üzere, Türkiye’nin kendisine açtığı üslerden!

Türkiye madem ABD’nin terör örgütlerine desteğinden bu kadar rahatsız, o vakit, topraklarındaki Amerikan varlığından da rahatsız olduğunu göstermeli ve bu işbirliği devam edecekse üslerini ABD’ye kapatacağını açıklamalıdır.

Tabii şunu da hatırlamak lâzım: YPG, PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantısıdır. YPG’ye yardım eden bir “güç”ün PKK’ya yardım etmemesi mümkün değildir. Zaten, hep yazdığımız gibi, bu PKK neden bitürlü bitirilemiyor? Arkasındaki “büyük güçler”in desteğinden ötürü!

İşin bir başka boyutu da, ABD neden YPG ile birlikte Rakka’ya hücum ediyor? Sadece, Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için mi? Yoksa oraları da PYD’ye kazandırıp Suriye’de, kendisine bağımlı bir terörist devlet kurdurmak için mi? Sınırlarımızın 800 kilometresine komşu bir PYD oluşumu var. ABD, bunu genişletmek ve sağlama almak derdinde.

Peki, bu olanlara Rusya’nın neden hiç sesi çıkmıyor?

Rusya da Esad güçleriyle birlikte Halep’e hücum ediyor. Ona da Amerika ses etmiyor. Aralarında bir anlaşma var gibi: Halep Rusya’ya, Rakka ABD’ye verilmek üzere. ABD’nin Rakka’yı PYD için almasına Rusya’nın itirazı yok. Çünkü o da PYD’yi açıktan destekliyor.

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..