Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Half Life ve silah oyunları

Half Life ve silah oyunları
 

Half Life


Bilgisayar oyunu türlerinin arasında çoklu oyuncu özelliği bulunan oyunların daha fazla süre kullanıcısını eğlendirmesi ve genelde daha çok satış rakamına ulaşması olağandışı bir durum değildir. Tek kişilik oyunlar en nihayetinde oyuncusunun beğenisini kaybetmeye mahkûmdur. Kişi haftalarca oyunu sıkılmadan oynasa bile en sonunda bir yerde oyunun en ince ayrıntısına kadar her noktasını oynayıp yeni oyunlara yelken açacaktır. Bu yüzden çoğu spor, yetenek ve silah oyunları artık tek kişilik oyuncu hikâyelerinin yanına mutlaka çoklu oyuncu modu da eklemektedir.

Silah oyunlarının gelişme ve beğeni ile oynanmasında bu çoklu oyuncu imkânlarının önemi yadsınamaz derecede büyüktür. İnternet kafelerin yaygınlaştığı 2000’li yılların başında meşhur olan Half Life ile insanlar ilk defa atari salonlarından çıkıp, yanlarındaki onlarca insan ile birlikte aynı anda oyun oynama imkânına eriştiler. Aynı zamanlarda ülkemizde Sanane Gaming sitesi altında ilk çevirim içi silah oyunları odaları açılmaktaydı. Tabi ki o zamanlarda çok az kişinin yüksek hızlı ve sınırsız internet bağlantısı olduğundan oyuncu sayıları oldukça az miktarlarda kalıyordu.

Half Life’ın çoklu oyuncu modeli o kadar beğenildi ki amatör ellerden bu oyunun motorunu kullanarak hazırlanan Counter Strike geri dönülemez bir biçimde silah oyunu dünyasını kasıp kavurmaya başladı. Çok basit bir mantık üzerine kurulu terörist ve anti-teröristlerin belirli bir alanı ele geçirmesi hakkında bir oyun olsa da, oyunun oldukça kullanıcı dostu olması ve insanların birbirleriyle beraber oynama istekleri yeni yeni oturmaya başladığı için oldukça fazla ilgi gördü. Silah oyunlarının bu denli ilgi çekip yayılabildiğini gören yapımcılar ardı ardına değişik hikâye ve kurgulara sahip oyunlar çıkarmaya başladılar.

Counter Strike halen gelişmeye devam etmekte ve orijinal hali çok düşük ücretlere internet üzerinden temin edilebilmektedir.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..