- Kategori
- Yemek - Mutfak
Halguane
HALGUANE
Sevgili arkadaşlar,
"Halguane" bir Çerkez simidi olup,
düğünlerde-toplantılarda-özel günlerde çaya eşlik eder.
Yeğenimin düğünü nedeniyle Ankaradayım.
Bu gün sevgili yeğenim Sırma Halguane yaptı.
Komşular düğün tatlısını yaptı, yarın ve gelecek günler düğün yemeği yapılacak.
Bu gün Halguane tarifini veriyorum.
düğün tatlısı ve diğer yemeklere sıra gelecek;)
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından az sıvı yağ
Yarım küp yaş maya
1 adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
Malzemeler karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır,
avuç içine sığacak büyüklükte bezeler hamur tahtasında simit yapmak
üzere uzatılarak yuvarlanır, kıvrılarak şekil verilir, yağlanmş tepsiye
dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecede fırında kızartılır.
Arzuya göre sıcak yada soğuk içecekle servis yapılır.
Afiyet olsun…
L.G.E