Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1946
 

Halguane

Halguane
 

HALGUANE


Sevgili arkadaşlar,

"Halguane" bir Çerkez simidi olup,

düğünlerde-toplantılarda-özel günlerde çaya eşlik eder.

Yeğenimin düğünü nedeniyle Ankaradayım.

Bu gün sevgili yeğenim Sırma Halguane yaptı.

Komşular düğün tatlısını yaptı, yarın ve gelecek günler düğün yemeği yapılacak.

Bu gün Halguane tarifini veriyorum.

düğün tatlısı ve diğer yemeklere sıra gelecek;)

Malzemeler

1 su bardağı su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağından az sıvı yağ

Yarım küp yaş maya

1 adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)

Malzemeler karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır,

avuç içine sığacak büyüklükte bezeler hamur tahtasında simit yapmak

üzere uzatılarak yuvarlanır, kıvrılarak şekil verilir, yağlanmş tepsiye

dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecede fırında kızartılır.

Arzuya göre sıcak yada soğuk içecekle servis yapılır.

Afiyet olsun…

L.G.E

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 67
Toplam yorum
: 61
Toplam mesaj
: 25
Ort. okunma sayısı
: 1506
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster