Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Halı çeşitleri nelerdir?

Halı çeşitleri nelerdir?
 

Halı Çeşitleri Nelerdir?


Halıları; makine ve el dokuma halıları olmak üzere ikiye ayırırız. Makina halıları kendi içlerinde kalitelerine göre bir çok çeşitlilik gösterirler. El dokuma halıları ise Antika, Daha önceki Değerli ve Yeni İmalat halıları diye üçe ayrılır.

Yeni İmalat halılarını kullanılan malzemelerine ve cinslerine göre (ipekli, yünlü, saf ipekli gibi) sınıflandırmak olasıdır. Yeni halılar da kendi içlerinde kullanılan malzemenin cinsine göre alt sınıflara ayrılırlar. Bunlar: İpek halılar, yün halılar ve pamuklu halılardır.

Tabii olarak bu üçünün içinde en değerli ürün ipek halılardır. İpek halıları daha değerli kılan ayrıntı ise bir ipeğin kaliteli, pahalı bir malzeme olması ve ipek halıların dokunması için diğerlerine oranla daha fazla bir işçilik yapılmasıdır.

Elyaf Türleri Nelerdir?

Elyaf, halının temel bileşenidir. Son zamanlarda halılarda kullanılan dört temel elyaf, kendilerine mahsus kuvvetli özelliklere sahiplerdir. Bu elyaflar yün, polyester, naylon ve polipropilen olmak üzere 4'e ayrılırlar ve hepsiyle kaliteli halılar üretilebilir.

Hangi çeşitte halılar alacağınıza konusunda kararlar vermeniz de, sizin için hangi özelliklerin daha ehemmiyetli olduğuna ve halı firmasının ürün kalitesine dikkat edilmelidir.

Kimi halılar; karışımlardan yapılmalarına rağmen, çoğu halı tamamıyla dört elyaf çeşidinden biriyle yapılmaktadır. Bunlar az öncede belirttiğimiz gibi Yün, Polyester, Naylon ve Polipropilendir. Az da olsa Akrilik ve Pet Elyafları da kullanılır.

  

 
Toplam blog
: 27
: 1477
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

10 yıl bilgisayar teknik servisi olarak çalıştıktan sonra kendi yerini açmaya karar vermiş teknol..