Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

Halı sahada kazanmak için ne yapmalı?

"Futbolda her an her şey olabilir, süprizlere açıktır" kuralını halı saha maçları için unutabilirsiniz.. Halı saha maçları basketbol maçları gibidir: Güçlü olan kazanır.. Kazanmak istiyorsanız fizik olarak karşı takımdan güçlü olmanız gerekir.. Teknik olarak da biraz becerikli olmanız herşeyin istediğiniz gibi gitmesi için yeterlidir..

Peki ya karşı takımdan güçsüzseniz!.."100 maç oynansa ancak 1 maç alırdınız.. o da bu maçtı" yorumunu karşı takımdaki bir oyuncudan almanın yolları nelerdir? Yapabileceğiniz tek bir şey var.. Kahraman bir oyuncunuzu ileride tek başına bırakacaksınız.. O kadar yalnız olacak ki karşı takım bile onu orada unutacak. Onu fazla yormayacaksınız, olur olmaz her yere koşturmayacak ya da 3-4 kişinin arasına dalmasını beklemeyeceksiniz. Hatta gereksiz koşularına kızacaksınız.. İleri uç elemanınız ileride fırsat kollarken sizin takımın diğer elemanlarıyla yapmanız gereken tek şey ruhen ve bedenen topyekün tüm varlığınızla defans yapmak.. Ve karşı takım defansta 1 kişi kaldığı bir andaki bu bir korner atışı sonrası olabilir kontratağa çıkmaya çalışmak, eğer topu ilerideki elemana aktarabildiyseniz, bu sizin için en iyi en umutlu durumdur.. Bu şekilde bir hatta birden fazla gole kavuşabilir ve umulmadık o galibiyete kavuşabilirsiniz.. Dikkat etmeniz gereken tek şey ileri uç elemanınızın hızlı koşular yapabilmesi lazım.. Şutlarının çok iyi olması da şart değil.. Siz gol yememeye çalışın yeter, o illa ki bir tane atacaktır..

Bazı maçlar vardır ki o maçları kazanmak için 2 şeye ihtiyaç vardır ; biri şans, öbürü ise azim!.. Ayrıca 3 gole kadar oyun disiplininden kopmamaya çalışın, sonrasında maçı kazanmak için değil, zevk almak için oynayın.. Unutmayın!Yenilmek kaçınılmazsa zevk almasını bilin:) iyi maçlar..

 
Toplam blog
: 2
: 1230
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

1980 yılında Almanya'da doğdum. İlk öğrenimimi Zonguldak'ta tamamlayarak, üniversite eğitimimi Başke..