Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Halk'a rağmen, Halkçılık düşüncesi

Halk'a rağmen, Halkçılık düşüncesi
 

Askerler, Demokrasi'yi özümsemeliler.


Org. İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı görevini devralalı daha bir hafta oldu. Devir- teslim törenlerinde, komutanların yaptıkları konuşmaların yankıları sürerken, Ergenekon sanığı iki komutan'ın, TSK adına Kocaeli Garnizon komutanı tarafından, kandıra Cezâevinde ziyâret ettirilmesi, değişik tepkilere yol açtı.

Hemen ardından, yeni Hava Kuvvetleri Komutanı'nın; ''Ergenekon'un ne olduğu belli değil ki'' tarzında bir açıklama yapması da ayrı bir değerlendirme konusu oldu.

Yeni komutanların, henüz yargı süreci devam eden, belki de Türkiyemiz' i farklı mecraalara taşıması muhtemel bir konunun, sulandırıldığı intibaı veren hareketler, inanın, halk arasında hiç te hoş karşılanmamaktadır.

Bu hareketlerin arka planında, yargı'yı ve Milli İrâde'yi hiçe sayma temayülü varsa eğer, işin en vahimi de budur bence.

Bu, halkın seçtiklerini ve bağımsız Yargı'yı hiçe sayma hareketlerini kim yaparsa yapsın, zamanı geldiğinde yine halk tarafından, en ağır biçimde cezalandırıldığını kimse unutmamalı...

Bu millet, defâlarca Demokrasiden yana tavır koyarak, birçok kimseye, gerektiğinde en ağır ders'i sandıklarda vermiştir.

''Amaan sende!.. Millet İrâdesi de neymiş?..'' şeklinde, düşüneler varsa eğer, çok kısa zamanda nasıl yanıldıklarını da anlarlar. Yalnız o zaman, işin rangi çok daha farklı olabilir diye düşünüyorum.

Bu milletin Demokrasi'ye olan bağlılığını, hiç kimse, yanlış değerlendirmemeli ve küçük görmemeli. Sabırla, bâzı şey'lere tepkisini Demokratik olgunluğundan, bıkmadan, seçim zamanlarına bırakan bu millet, artık eskisi gibi değil beyler.

Bunu anlamayıp, ''halka rağmen, halkçılık'' düşüncesinde ısrar edenler, her def'asında olduğu gibi yine yanıldıklarını, çok geçmeden göreceklerdir...

Sağlık ve Muhabbetle...

Bektaş Azizoğlu
04.09.2008, perşembe
Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..