Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Halk Devrimi

Halk Devrimi
 

İran devrimi yönünü biliyordu. Katılan taraflardan umduğunu bulamayanlar oldu ama nereye gittiğini dünya kamuoyu biliyordu. Kuzey Afrika halk kalkışmasını ise yönlendirenler başlangıçta gözlemde kaldılar, Halkın bu hoşnutsuzluğunu ve boşluğu kadimden gelen muhalif oluşumlar kendi insiyatiflerine yönlendirmeye başlayabilirler.

Bu durumlarda halkın bağımsız liberal özgürlükçü örgütlenmesi boşluk bırakmadan var olmalıydı. Umulmalı ki bu halk hareketleri kendi lehine iktidarlar ve rejimler oluşturur.

Halkın örgütlü büyük çoğunluğu İslam'i eğilimli, eğilimli diyoruz çünkü uygulamadaki Kur'an a oldukça mesafeli emperyal güçlerle işbirliği ile rejimi kendi ikballerine göre şekillendirmeleri muhtemel olabilir.

İktidarların son dünya siyasal halk hareketlerini iyi inceleyip halkın bu davranışa gireceği ortamı yaratan davranışlardan kaçınmalı ders almalılar. Tarihten ders almalı, ancak şu da bir gerçektir ki tarihten ders alınsa iktidar sevdası, nefsine kul olma tekerrür edip koltuğa yapışmazlardı.

Son halk ayaklanmalarında halkın bilinçli hareket etmesi sürü olarak hareket etmemesi gerekir. Hareket sonucu oluşacak yeni düzeni, dünyanın dikkate alıp herkesin saygılı olacağı bir rejim oluşturulması lazım. İran gibi tecrit olan değil, Atatürk önderliğinde ki Türkiye Cumhuriyeti gibi.

Halk yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma ihtimalini görebilmelidir. Emperyalizmn maşası olabileceğinin bilincinde olmalıdır.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..