Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Halk hareketi sonrası AKP de parti içi dengeler ne durumda?

Halk hareketi sonrası AKP de parti içi dengeler ne durumda?
 

10 yıldır sürdürülen amansız toplum mühendisliği çalışmalarına ve her türlü baskı, korku salma ve sindirme politikalarına rağmen Türk halkının topyekün tüm yurtta attığı enfes tokat karşısında AKP kanadında bütün herkes pozisyonunu yeniden belirlemek zorunda..

1-) ABD açısından olaya bakarsak,

ABD Arap baharı projesi ile kendi BOP planlarını uygulamaya çalışmaktadır ve peşpeşe yıkılan domino taşlarında şu an sıra halen Suriye dedir. Herkesin malumu olduğu üzere Suriye operasyonu nu başarı ile bitirebilirse  hemen ardından operasyona girişeceği ülke İran'dır.

Çok taraftar bulmuş ve benim de inandığım bir diğer teze göre de İrandan sonra da sıra kesinlikle Türkiyeye gelecektir.

Ancak ansızın sanki sıra Türkiyeye gelivermiş gibi durmaktadır. Esad Suriye de kale gibi dururken Tayyip bey sallanmaktadır.

Bütün Arap aleminin güçlü lideri olma hayali, kendi halkı tarafından bile sokak isyanı ile rededilmesi ile bir balon gibi patlamıştır.

Türk halkının bu beklenmedik isyanı ABD'nin uzun yıllardır peşinde koştuğu ve kendince bir oya gibi işlediği BOP projesinde katlanılabilir ve telafi edilebilir bir sekte değildir.

Tayyip beyin Türk halkından yediği tokat aynı zaman da Obamanın da yüzünde patlamıştır..

Olaya böyle bakıldığında ABD Türkiye de bu aşamada AKP iktidarının bir halk hareketi ile yıkılmasının etkilerini 10-15 yıl gideremez.. ve Tayyip beyin bu şekilde yıkılması çıkarına değildir.

Ama ABD ve diğer Batılı güçler ortadoğu stratejilerinde öyle sanıyorum ki artık Tayyip Erdoğansız bir Türkiye için kafa yormaya başlayacaktır. Yoksa medet umdukları ve bu yüzden başa getirdikleri lider kendilerine telafisi imkansız zararlar verecek gibidir.

2-) Sn.Başbakan uzun zamandır artık yıkılmaz bir muktedir olduğu hissine kapılmış ve bu his ile   neredeyse sınırsız yetkilerle donatılmış bir başkanlık koltuğuna oturmasını sağlayacak Anayasa değişiklikleri peşinde koşmaktadır.

Bunu yaparken de 12 Eylül askeri vesayet Anayasasını değiştirme bahanesi vitrine konmuş  ve Öcalan ile işbirliği bile yapmaktan çekinilmemiştir.

Analar ağlamasın palavrası, Akil adamlar tiyatrosu hep bu uğurda atılmış adımlardır..

Öcalan ve Kürtler kendi çıkarlarını elde ederken Tayyip bey de tek yetkili Başkan olacaktır.

Bir nevi al gülüm ver gülüm...

Ancak bu halk hareketi artık bu projeyi kesinlikle öldürmüştür. Çünkü bu uğurda yapılacak bir Anayasa değişikliği ve referandumunu BDP anında çok iyi görmüştür ki Türk halkı meydanları AKP ye dar ederek kesinlikle red edecektir. Öcalan, BDP ve Kandil Tayyip beyin başkanlık özlemi ısrarının içine monte edildiği bir anayasa değişikliğini kendi amaçlarını engelleyeceği gerekçesi ile asla kabul etmeyeceklerdir.

Nitekim, çözüm sürecine karşı çıkanların değirmenine su taşımayı düşünmüyoruz diyerek halk hareketinden uzak duracaklarını anında açıklamışlardır.

Öyleyse Tayyip bey ne yapacaktır.

Sn.Abdullah Gül neden Başbakan Türkiye de iken onu köşke çağırıp bu halk isyanı konusunu onunla görüşmemiştir de Başbakan yurt dışına çıkınca vekili Bülent Arınç ile bu adımı atmıştır..

Bu Cumhurbaşkanı operasyonu,  halktan özür dilemeyi o kibri ile asla kabul etmeyen hatta olayları daha da tırmandıracak bir yola sokan Başbakanı kurtarma operasyonu mudur..

Yani Tayyip beye tamam sen özür dileme sen yokken bu işi biz yapalım senin karizman çizilmesin mi denmiştir.

Yoksa bu Başbakana rağmen onun yurt dışında oluşu fırsat bilinerek yapılmış bir operasyon mudur?

Yani daha da açıkçası Sn.Gül ve Sn.Arınç birlik olup Tayyip beye eşsiz bir gol mu atmıştır..

Her ne olursa olsun şu bir gerçektir ki Hem Tayyip bey'in hem de AKP'nin karizması feci şekilde çizilmiştir.

 3-) Eski plana göre Tayyip bey geniş yetkilerle donatılmış bir Başkan olacak... ve sanki partiye dışardan yeni yamanan Numan Kurtulmuş da Başbakan olacak gibiydi..

Dışa yansımasa bile böyle bir durumda siyaset arenasında taca çıkacak olan Sn.Abdullah Gül ve Sn.Bülent Arınç bu duruma razı mıydı?

Hiç mi bu tabloyu değiştirecek bir fırsat kollamıyorlardı?

İşte size tarihi fırsat.....  Halk hareketi..

Halk: 1 AKP: 0

GÜL + ARINÇ :1 Tayyip bey: 0

Bence AKP de bütün denegeler altüst.. hatta yerlebir.. siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor artık..

Tayyip bey o değişmeyecek diye ilan ettiği iç tüzüğü değiştirmeyi artık düşünüyor olmalı.. Yani üç kez vekil olan bir daha aday olamaz maddesi sanırım artık el mecbur değişecektir.

Yoksa Recep bey milletvekili ve Başbakan olamayacaktır..

Eğer o maddeyi değiştirmez ve kendisi mevcut hali ile Cumhurbaşkanlığına aday olacak olursa... ki hiç sanmam, çünkü seçimi kazanma ihtimali de zayıflayan Tayyip bey pasif bir Cumhurbaşkanlığı makamı seçimini mutlaka ki risk olarak algılayacaktır çünkü eğer kazamaz ise tamamen sivil bir vatandaşa dönüşme ihtimali vardır..

Öyleyse Tayyip bey iç tüzük değişikliği yolunu seçip bir dönem daha vekil ve Başbakan olmayı deneyebilir...

Tabi bu ABD'nin Tayyip beyden sıtkının sıyrılıp sıyrılmadığı ile de çok yakından ilgilidir.

Bu durumda Tayyip bey bir dönem daha Başbakan olacak ise kim Cumhurbaşkanı adayı olacaktır..

Sn.Gül yine de en büyük ve ilk adaydır...

Numan bey sadece vekillik ve belki bir bakanlık ile yetinmek zorunda kalabilir..

Bülent bey değişen Tüzük sayesinde yeniden vekil ve bakan olabilir.. bu onu keser mi bilinmez.. ahir ömründe bir Başbakanlık hayali ile yanıp tutuştuğunu görmemek için ahmak olmak gerekir..

Bekleyip göreceğiz..

Tabi bütün bunlar bir hayal olarak ta kalabilir çünkü halen devam eden halk hareketinin AKP'yi iktidardan devirme ihtimali hiç de boş bir ihtimal de değildir.

Bu ihtimalin varlığının Fethullah Gülen ve cemaat cephesinde nasıl yankılandığı çok ciddi bir şekilde düşünülmesi gereken ve o cephenin AKP ve Tayyip Erdoğana nasıl bir rol layık gördüğü ile de bütün senaryoların değişebileceği bir faktördür..

Danışmanı Tayyip bey İçin "onu yedirmeyiz" demektedir ama

Ya Fethullah Gülen ve cemaatler... neredeyse 20 yıldır sürdürdükleri o çok yoğun emeklerle gelinen noktada nihai amaç olan din devleti kurma hayallerini Tayyip bey'in kibrine ve kişisel ihtiraslarına yedirirler mi?

Sonuçta birileri birilerini fena halde yiyecek gibi durmaktadır..

Mesela aşırı güç kullanan ve halkı iyice galeyana getiren dolayısı ile de halkın şimşeklerinin Tayyip beye çevrilmesine yol açan polisin o haşin tavrı,  sakın Fethullahcı emniyet güçlerinin Tayyip beyi bu yolla halkın gözünde sıfırlamak için yaptığı bir operasyon olmasın ?

Neden olmasın.. o mecralarda bu tip haşin hamleler her zaman mümkündür üstelikte son 15 gündür Tayyip bey Emniyet içindeki cemaatci kadroları tasfiyeye kalkışmışken..

Bir nevi madem öyle al o zaman böyle hamlesi...

Kıssadan hisse

Artık AKP kanadında her açıdan hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..

Artık halka hiç bir konuda dayatma yapamazlar.. halk korku duvarını aşmıştır.. tokatını da atmıştır..

Son günlerde "Anayasanın değişmez maddeleri de değişse ne olur kıyamet mi kopar" seslerinin de duyulduğu AKP'de sanırım o neviden girişimlerde bulunmaları halinde yurt çapında gerçek anlamda feci bir kıyametin kopacağı da bizzat bu isyanda görülerek test edilerek idrak edilmiştir..

Bence Tayyip beyin de AKP'nin de kullanım ömrü her anlamda bitmiştir..

Siyaset mezarlığında kendi çukurlarını kendileri kazdılar... Bu aziz millet onları o mezara gömer...

Bundan sonra göreceğimiz tek şey.. gün be gün çözülen bir AKP.. Birbirine düşmüş bir yandaş kitlesi ve kaçınılmaz son olacaktır.. Yandaş medyada yakında karşılıklı karalamaları ve dibe batışın benim açımdan çok keyifli  fotoromanını hep birlikte izleyeceğiz.

Bu halk bu kindar ve vicdansız kadrolara çok bile dayandı..

Daha bir yıl önce Üniversite sınavında hile yapıp bir buçuk milyon gencin hakkını yerken.. o gençlerin hiç mi hınçlanmadığını sandınız beyler... ulufe dağıtarak unuttururuz sandınız ve tablet bilgisayar dağıtmaya kalktınız gençlere... bak gördün mü gençler nasıl seni tekmeledi.. Demek ki haksızlıklar unutulmuyormuş..

Ben bu memleketi bu yüzden çok seviyorum

Süprizler ülkesidir burası..

Bir bakarsın kral oldun sanırsın.

Ayakların yere değmez..

Bir bakmışsın yere çakılmışsın..

Rengarenk bir milletiz biz..

Ne mutlu Türküm diyene...

Muzaffer Alper

İki ayyaşın torunu...

 
Toplam blog
: 63
: 4513
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Fotoğraf sanatı, çevre ve siyaset, özel uğraşlarımdır. Manifestom'da sadece iki madde vardır, bir..