Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Halk Partili ve AK Partili gazeteciler

Halk Partili ve AK Partili gazeteciler
 

halk partili ve ak partili gazeteciler


Duayen gazetecilerimizden olan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ile Medya Derneği Başkanı Salih Memecan arasında geçen sohbet tam tarafların gizemi olarak hafızama kazınırken, Mirgün Cabas ve Hakkı Devrim’in gazlarına her iki tarafında gelmediği hissedildi.

Memecan’ın, bazen anlam veremediği sorulara şaşırırken, bazen de cevap vermekte zorlandığı diyaloglarda bulunduğu gözlemlendi.

Memecan’a göre; Medya Derneği, Medyada kaliteyi artırmak amacıyla kurulurken, Oktay Ekşi ile Hakkı Devrim’e göre ise dernek kamplaşma ve kutuplaşma sonucu kurulmuş.

Medya Derneği’nin Yönetim Kurulunun, Mustafa Karaalioğlu, Ekrem Dumanlı, Erhan Başyurt, İbrahim Şahin, Serhat Albayrak, Mustafa Çelik, Yusuf Ziya Cömert ve Nuh Albayrak’tan oluşuyor olmasının derneğin taraf olduğunun ispatı olduğunu belirten Oktay Ekşi, tüzükte belirtildiği gibi Medya derneğinin kuvvetler birliği esasına dayanılarak kurulmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Basın Meclis gibi olmamalı diyerek basının şekillenmesinin yanlış olduğunu söyleyen Hakkı Devrim, “Gazetecinin eşi siyasete giremez. Bu yakışık almaz. Eşin AKP’nin milletvekili olması dolayısıyla sende AKP’nin derneğinin başkanısın” diyerek kendisinde geçmiş zamanda HALK partili gazetecilerden haz etmeyen biri olarak Medya Derneği’ni eleştirme hakkının kendisinde olduğunu haykırdı.

Yeni kurulan dernekleri ile alakalı olarak taraf yakıştırmalarını kabul etmeyen Salih Memecan, eşinin milletvekili olması ile dernek bağlantısı kurulmasına sağduyulu yaklaşmasıyla hem konuklardan, hem de izleyenlerden tam not aldığı gözlemlendi.

Değerli büyüklerimi gerçek anlamda nefes almadan dinledim. Lakin programda taraf olan bir derneğin başkanı olduğunu belirttikleri Salih Memecan’ı yargısız infaz eden usta gazetecilerimiz diğer tarafın sözcüleri olarak söylemlerde bulunduklarının hiç farkına varamadılar.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Konseyi Üyesi ve İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan bir gazeteci olarak Medya Derneğinin yönetim kurulu listesinden oldukça memnunum.

Olayı özetlersek, Medya Derneğinin duvarında “Hâkimiyet Hakkındır” yazması durumunda HALK parti veya AK parti yerine hangi taraftan olduğunuzun tam anlaşılacağını ümit ediyorum.

email: fyildirim@ogungazetesi.com

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..