Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Halka şike yapılmaz beyler!

Halka şike yapılmaz beyler!
 

ŞİKE KONUSU


Ben, futbola hep kutsal bir spor gözüyle bakmışımdır. Yeşil sahalar, rengarenk formalar içinde genç insanlar, insan seli tribünler bütün bunlar bir araya gelince gerçekten ortaya kutsal bir alan ve kutsal bir hava çıkıyor.

Bir insanın kitleler karşisında bütün maharetini göstermesi ve yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalismasi her zaman takdire şayan bir şeydir. Sporu, spor yapanda bu soylu davranıştır zaten. İnsanlığının her alanda olduğu gibi sporda da gelişmenin ve ilerlemesi de bu davranışlarının soyluluğu ve sürekliliğine bağlıdır. Oysa en ufak bir şaibe bu soyluluğu bozar kutsallığı lekeler. Çünkü hırsızlıktan dolayı, beklenmedik yenilgiler yada galibiyetler milyonlarca insanı hayal kırıklığına uğratır, şaşirtır, yanılgıya düşürür. Bütün bu şaşkınlık, yanılgı, hayal kırıklığı, ve aldatılma halkta ortak yanılgı dediğimiz bir kara lekeye dönüşür. Hele bu kötülüğü  yapanları korumak, onlara hoş görülü davranmak, durumu hafife almak, ondan daha büyük kötülüktür.. Çünkü dünyada kötülük onu kabul edenler var olduğu için var ve tarih bize şunu ögretmistir ki, herhangi bir kötülüğe göz yuman, onu kabul eden, ya ona ortaktır ya onu yapıyor ya yapacak demektir. Bu anlamda SN CUMHUR BAŞKANI kamu oyunun duygularına tercüman olarak şike konusunda, şike yapılmasına göz yummadı.

Şimdi düşünün! hiçbir konuda anlaşamayan hatta memleketin temel meseleleri konusunda bir birinin topa tutan siyasi partililerin, şike konusunda tek bir top gibi olmaları dibine vurulup tepe taklak edilmesi gereken davranıştır. Neymiş; ‘bu konuda meclisin iradesi öne çikacakmis‘ Peki! Bu Cumhurbaşkanı, bu meclisin içinden büyük bir çogunlukla seçmedi mi! bu kimin iradesidir ya! Size sesleniyorum beyler! 

FUTBOL BU HALKIN RUHUDUR, HALKA ŞIKE YAPILMAZ !

m.ali şirin, tarih ögrt

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..