Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Halkım bu resme iyi bak/İşte milenyum çağında Türkiye'nin geldiği nokta

Halkım bu resme iyi bak/İşte milenyum çağında Türkiye'nin geldiği nokta
 

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 1,5 yaşındaki çocuklarının yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedikleri için öldüğünü öne sürdü. Taş ailesi, hastalanan çocukları Muharrem Taş’ın ihmalden öldüğünü iddia ederek, Karayolları, sağlık ekipleri ve karakol görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Minik Muharrem’in ailesi tarafından çuvala konulan cenazesi ise sırtta taşınarak mezradan köye indirildi.

Olay 4 gün önce Gürpınar İlçesi’ne 80 km uzaklıkta bulunan Yalınca Köyü Çeli Mezrası’nda meydana geldi.

VAN'DA YÜREK YAKAN OLAY / FOTO GALERİ

Köye 16 km uzaklıkta bulunan mezrada yaşayan 7 kişilik Taş ailesinin 1,5 yaşındaki çocukları Muharrem Taş, akşama doğru yüksek ateş ve öksürük şikâyetleriyle aniden rahatsızlandı. Aile, mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle çocuklarını hastaneye götüremeyince, ilgilileri telefonla arayarak yardım istedi. Aile, görevliler gelir umuduyla beklerken, minik Muharrem, gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. Taş ailesinin, gece olması ve ağır kış şartları nedeniyle rahatsızlanan çocuklarını yürüyerek mezradan köye indirmeyerek, görevlilerin gelmesini bekledikleri öğrenildi (İnternetten alıntı)

Ayakkabı kutularının içinden milyon dolarlar çıkarsa minik Muharrem de işte böyle sahipsiz ölür; minik Muharrem’e ağlayacağına ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlara tepki göster. Minik Muharrem’in bu hali kader değil, ülkeyi yönettiğini söyleyenler ile aç köpeklerin, çakalların 70 yıllık ihmal, beceriksizlik ve ihanetlerinin sonucudur.

Bir yanda ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar öte yanda hastaneye götürülemediği için yaşamını yitiren minik Muharrem! Bir yanda servetinin 700 trilyon olduğu söylenen bir başbakan, öte yanda çuvalda taşınan minik Muharrem’in cansız minicik bedeni!

70 yıllık Türkiye siyasetinde teşekkür edebileceğimiz bir tane siyasetçi yoktur. Dün TV’den başbakanı dinliyorum. 70 yıllık gelenek değişmemiş, onu suçluyor, buna bağırıyor, şuna kızıyor. Taraftarları büyük bir coşkuyla kendisini alkışlıyorlar. Bana ne sizin kavganızdan, bana minik Muharrem’i anlat, minik Muharrem’i! Muharrem’i niye konuşmuyorsun! O seni alkışlayan ellerin vicdanı yok, vicdanı yok!

Minik Muharrem’e vah vah, Tayyibe yaşa var ol. Ey Türkiye sen ne zaman adam olacaksın? Ey halk siz ne zaman %60’ın altına düşeceksiniz de Aziz Nesin mezarında utanacak? Biz ülkede düzenimizi kurduğumuz zaman partileri kaldıracağız dediğimizde Türkiye ayağa kalktı “Olur mu öyle şey” Olmazsa böyle rezil gibi yaşamaya devam et. Parti başkanları ülkenin meselelerini bir yana bırakmışlar meydanlarda birbirlerine nasıl küfür edeceklerini belirlemek için internette küfürlü/hakaretli sözcük taraması yapıyorlar.

Bir çocuğu kurtaramayan, ölüsünü çuvalla taşıyan Türkiye geri kalmış bir Ortadoğu ülkesidir, aksini söyleyenin ağzını yırtarım! Ve bu ülkenin halkı her türlü zulme acıya layıktır; çünkü ülkesine sahip çıkmıyor. Çünkü siyasilerin oyuncağı oluyor. Bir çocuğu bile kurtaramayanlar utanmadan meydanlarda çıkıp konuşamazlar, izin vermeyin. Muharrem’i sorun onlara, kurtarmak için ne yaptınız deyin!
 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..