Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Halkın ve ülkeyi yönetenlerin düşünceleri belli; bu durumda yeni anayasadan ne bekliyoruz ki

Halkın ve ülkeyi yönetenlerin düşünceleri belli; bu durumda yeni anayasadan ne bekliyoruz ki
 

Önemli olan bir anayasa yapmış olmak değil, ülkenin ihtiyacı olan anayasayı yapmaktır. İstediğiniz illa da bir anayasa ise Kuzey Kore anayasasını alıp getirelim. O da anayasa değil mi? Hem uğraşmamış oluruz, Sahaflarda bin kopya, ver yumurtacı anayasa profesörüne…

4. Murathan vari içki yasağı koyan adam anayasa yapalım diyor; güler misin ağlar mısın? Anayasanın özgürlükler bölümüne ne yazacaksınız ağam? Şişeyi kaptım, ayyaşın kafasına geçirdim mi diyeceksin?

Türkiye’de anayasa yapmanın ortamı yoktur. Belki halkın sorunlarını da bilen, elit üst düzey yetişkinlik derecesinde, siyaset dışı entelektüel, bilim, medya ve sanat adamlarından oluşan 99 kişilik bir komisyonun anayasa metnini acele etmeden ve zamana yayarak yazması düşünülebilir.

Üniversiteye alınmayan, yumurtayla karşılanan kişilerin hazırlayacağı anayasa bu ülkeye ne verebilir ki. Her kesimin görüşlerini alacaklarmış. Nedir o görüşler? Bu topraklarda Türkçeden başka dil kullanılamaz. Aslında yetmez, kuşlar da Türkçe ötmeli. Anayasada sadece Türk kimliği yer almalı. Atam sen kalk da ben yatam. İmam hatiplerin önü açılsın. Bence arkası da açılsın! Tek vatan, tek bayrak, tek devlet. E tek millet de de, onu unutmuşsun. Adı da belli zaten: Böyyüüüükkk Türk milleti! Peki diğerleri ne? Azınlık canım! Türklüğü de Kürtlüğü de ayaklarımın altına alıp çiğniyorum. Sayın APO’ ya özgürlük. Apo’ya özgürlük verecek anayasa ile ben k…mı bile silmem! Anayasa işte bu odakların siyasi talepleri için yazılıyor, halkın ihtiyaçları için değil.

İşin kötüsü eğer hazırlanacak anayasa referanduma giderse halkın referandumu seçim gibi algılayacak olması. Bir de partiler anlaşırlarsa bu partilere seçimde oy kullananlar yine bunlara oy verecekler; yani anayasa kabul edilecek. İçinde ne yazıyor kimse bakmayacak. Çocuklara kılık kıyafet serbestmiş, büyüklere yasak; sorun değil. Memurlar siyaset yapamazmış, sorun değil. Memurlar ticaret yapamazmış, sorun değil. Üniversite harçları yüksek desen 15 ay hapis.  Zamları protesto etsen biber gazlı cop. Kadınları katledenler davetiye ile hapse, onları protesto edenler tekme tokat. Borçlu çiftçilerin traktörleri bağlı, kendileri hapiste. Elli bin kişiyi öldüren katiller affedildi. Apo Amerika’da olsa on defa idam edilmişti, biz serbest bırakacağız. Anayasada ya sadece Türk vatandaşı tanımı yer alacak ya da kurbağalar gibi kimliksiz olacağız.

Bence anayasa halkın oyuna sunulmadan kabul edilsin. Hem boşuna masraf, hem de bir şey değişmeyecek zaten. Uyanıklar anayasanın içindeki ta Eflatun’dan kalma cila maddeleri halka okuyup gerisini de yutturacaklar. Dört partinin de kendi yapılarına ve taban/taraftar profillerine has hepsi de faşizm kokan marjinal görüşleri var. Kimsenin modern bir Türkiye’yi düşündüğü yok. Ilımlı İslam, milliyetçilik, Sayın Apo, Atatürk’ün askerleri… Tüm bunlar savaş taburları gibi. Bana ne Tayibin ideallerinden, Bahçeli’nin milliyetçi Türkiye’sinden, BDP’nin Apo’sundan, Kılıçtaroğlu’nun Atatürk’ün askerlerinden. Bunlar için anayasa yapılır mı ya! İmam hatip meraklısıysan söyle Amerika’daki dokunulmaza versin parayı, dünyanın her yerinde açsın istediği kadar. Adam imam hatipler için eğitim sistemini değiştirdi. Türbanı bahane edip tekstili değiştirirse şaşmayın.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..