Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '11

 
Kategori
Haber
 

Halkın zaferi

Halkın zaferi
 

Halk oyunu kullandı


Seçim maratonuna başlarken uzun bir süre gibi gözüken, liderlerin yoğun miting programları ile geçen süre ile oy verme işlemlerinin ardından saat 19.00 gibi sonuçları izlemeye başladık. 

İlk etapta heyecan ile beklediğimiz sonuçlarda sürpriz bir sonuç göremedik. Oy oranlarını az çok sonuçları kamuoyunda belirtiliyordu. Bazı araştırma şirketlerinin oy oranlarını birbirine yakın tutup ortalığı rehavete düşürme yönünde çabalar oldu ise de 12 Haziran seçimlerinde halk sandığa giderek demokrasi adına oyunu kullandı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada 2007 genel seçime göre kıyaslandırma yaparak milletvekilleri sayısını arttırdıklarını belirtti. Doğrudur, milletvekili sayısı arttı. Ama nasıl? 

Liderlerin yaptıkları mitinglerde gazetelerde yapılan analizler vardı. Analizlere dikkat edenler mutlaka vardır. Ak Partinin milletvekili çıkardıkları illerin sayıları azalarak CHP nin sayıca milletvekili çıkardığı sahil kesimlerine ağırlıklı yüklenerek Ak Partinin 12 Haziran seçimlerine -20 ile başladığını görmekteyiz. Ak Partinin 330 milletvekili sayısı geçmemesi için mücadele edenler, MHP nin baraj altına düşmesini isteyenlerin yoğun çaba sarf edenlerin Ak Partiye karşı uygulanan kampanyalarda kısmı başarılı, MHP de ise başarısız oldular. 

Partilerin genelinde % de ye göre Türkiye genelinde oy oranında artma oldu. Bunun etkisi sandığa gitme sayısının artması ile ilgili. İktidar olan Ak Partinin oyları 5 milyon artarken, CHP nin ise 2007 seçimlerine göre 4 milyon oyu arttı. MHP nin oyu ise 400 bin artarak bugün yüzdelik dilimlere göre de artığını görüyoruz. 

Bugün Türkiye genelinde 2 kişiden biri Ak partiye oy veriyor ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir parti 3.kez tek başına iktidar görüyor. Bu başarıyı göz ardı edilmemesi gerekir. Bazı şahsiyetlerin çekemezlik mesajları verirken Ak Partiye oy verenlerin Aziz Nesinin sözünü kullanarak aptal demesi utanç verici idi. Çekememezlik durumu varsa ekran karşısına çıkarak halkı tahrik etmek sanatçıya yakışan konuşma tarzı değildir. 

Başbakanın balkon konuşmasında yaptığı açıklamalarda herkesi ilgilendiren bir konuşma yaptı. Milletvekili sayısı 330 u bulamaması sivil bir anayasanın yapılmayacağı anlamına gelmeyeceğini, anayasa hakkında görüşlerini almak için siyasilere gideceklerini belirtti. Artık geri dönüşülmez bir yola girildi Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti tüzüğüne göre son seçimi.Ak Partinin bu dönemde halkın beklentileri doğrultusunda miting alanlarında söylediği sivil anayasanın yapılması adına son şans niteliğinde. 

Sonuç olarak kazanan Türkiye oldu. Ayırım yapmadan temel hak ve özgürlükler herkes tarafından yaşanabilmekte. Kimseye şu partilisin bu partilisin diye sorulmadan muamele görmekte. Her ne kadar her şeye muhalefet olunsa da aynı hastanelere gidiyoruz, aynı yollardan geçiyoruz daha geniş kapsamı ise Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz. 

Kazanan bizler olduk. Demokrasi adına sivil bir anayasa, istikrarlı bir Türkiye olması adına halk yetkiyi vermiştir. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde halkın beklentileri ile mücadeleye devam edilecektir. 

Seçimlerin Tüm ülke adına hayırlı olsun. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..