Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Halkıyla bu kadar kavga eden bir cumhurbaşkanı olur mu?

Halkıyla bu kadar kavga eden bir cumhurbaşkanı olur mu?
 

Daha sakin bir cumhurbaşkanım olsun isterdim. Ancak güleryüzle büyük lider olunur.


10 Ağustos 2014... Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 12.Cumurbaşkanı seçildi. 21 Ekim 2015... Cumhurbaşkanımız 438 gündür görevde...  Adalet Bakanı sayın Kenan İpek'in  açıklamasına göre, söz konusu sürede,"Cumhurbaşkanına hakaret" içerikli" ihbar ve başvurulardan:

1300'üne dosya üzerinden kovuşturma izni istendi.( Yani günde yaklaşık 3 dava talebi geliyor) Söz konusu isteklerin 862'sine kovuşturma izni verilmiş. ( Her gün 2 kovuşturma açıldığı anlamına gelir bu)

Sayın Recep Tayip Erdoğan hariç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin hiçbir döneminde, hiçbir Cumhurbaşkanı ya da onun adına devlet; bu kadar çok hakaret davası açmadı.

Peki niye dün değil de bugün? Neden insanlar 15 aydır mahkemelere taşınıp duruyor? Bundan önceki cumhurbaşkanlarına da hakaret edenler olmamış mıydı? O insanlardan kaçı mahkemeye gitti? Benim bildiğim, son 35 yılda görev yapan Cumhurbaşkanlarımızdan en çok merhum Turgut Özal hakaret ve tazminat davaları açılmıştı. Ama o dönem bile bugünlerin yanına yaklaşamaz.

Elbette hakaret işitmek hoş değil. Tabii ki Türkiye'nin en üst düzey yöneticisine saygısızlık yapılması hoşgörülemez. Bu ülkenin vatandaşları, devletimizin başı hakkında çok daha dikkatli davranmalı.

Ama bir de şu açıdan bakılmalı meseleye:

Bugünkü tabloda; sayın Cumhurbaşkanının kavgacı, uzlaşmaz, ötekileştirici, ayrıştırıcı, toplumu sürekli "biz" ve "onlar" diye ayıran, sürekli siyasete ve yaşam tarzlarına müdahale eden tavrı ne derece etkilidir? Eğer ülkemizi daha sakin ve temkinli biri yönetseydi, benzer bir manzara çıkar mıydı ortaya? Geçmiş deneyimlerimiz, hayır diyor.

Şimdiye dek hiçbir cumhurbaşkanı, kendi vatandaşlarıyla bu çapta bir hukuk savaşına girmedi. Hakaret saydığı her yaklaşımı mahkemeye taşımadı. Adalet'i, sürekli kendisini savunmak zorunda bırakmadı. O kadar ki: Adalet Bakanlığı bir süredir yalnızca Cumhurbaşkanıyla ilgili hakaret davalarına bakacak özel bir mahkeme kurmaya hazırlanıyor.

Bu kadarı da fazla artık. Birlerinin duruma müdahale etmesi, halkın kendisine karşı olanlarıyla da sayın Erdoğan'ı barıştırması lazım. Türkiye sürekli gerilimi kaldırmaz. Gidişatımız hiç de iyi değil.

Halkıyla bu kadar kavga eden bir cumhurbaşkanı olur mu, diyesim var ama... Demek ki oluyormuş... Örneği ortada!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..