Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Halkla birlikte yürümediğin yolun sonunu getiremezsin

Halkla birlikte yürümediğin yolun sonunu getiremezsin
 

—Halk anayasası ön hazırlık çalışmaları—

Yeşil bahçe: Tamamen aşk/arkadaşlık/muhabbet/sevgili ilişkileri kurmak isteyen kimselerin tanışmaları için özel olarak dizayn edilmiş olağanüstü güzelliklerin sergilendiği bir yer. Her Mega kentte 4 ayrı tarafta 4 tane bulunur. Asıl amaç ekonomiktir ama sosyal açıdan büyük faydalar sağlar. Bir kere buraya sadece yakasında serbest işareti taşıyanlar alınır. Serbest ve özgürdürler. Kendilerini rahatsız eden gözlerden uzaktırlar; çünkü herkes kendileri gibidir. Bekârlar ve sevgili, arkadaş arayanlar için idealdir. Eş veya sevgili bulmak için haftanın belli günleri 100’erli kız/kadın ve erkek/adam karşılıklı sıralanarak beğendiğini alma sunumu yapılır. Herkes karşılıklı bir kişiyi ister. Sadece birbirini isteyenler okunur ve onlar tanışır. Birden fazla isteklerde o seçenek dikkate alınmaz.

Açık havada yapılan sporlar mutlaka uygun hava koşullarında yapılır. FİFA’nın UEFA’nın canı cehenneme, çamurda futbol oynanmaz.

100 takımlı profesyonel tek bir futbol ligi. Türkiye’de futbol bir endüstri haline getirilecek. Ve bunu besleyecek herkesin izinsiz, şartsız kurabileceği amatör futbol takımları yüzlerce binlerce olabilir.

Hiç kimsenin emeği (ölmüş sanatçıların bile) boşa gitmeyecek. Onay alan sanat ürünleri birimi belli bir fiyattan herkese genel olarak ulaştırılacak. Bedava radyo bile dinleyemeyeceksiniz.

Çocuğa ailesi geçici olarak isim verebilir ama o çocuk aklı yettiğinde kendine yeni bir isim verebilir ve bu geçerli olacak.

İnanç sahipleri ibadetleri ile ilgili hizmet ve ayrıcalık talebinde bulunabilecekler. Bu sadece onlar için geçerli olacak. Örneğin oruç tutacaklar o süre zarfında kayıp zamanlar telafi edilmek şartıyla. İzinli sayılacaklar. İbadetler genel hayatı ve iş hayatını bozamayacak. Ayrıca inanç sahiplerine ibadetleri İnanç birimi tarafından öğretilecek.

İsteyen herkes her yerde (küfür aşağılama ve hakaret dışında)düşüncesini serbestçe açıklayacak. Allaha inanmadığını, PKK ‘yı desteklediğini, Muhammed’in kölesi olduğunu ya da devleti yıkmak istediğimi bile. Siyasi suç diye bir suç olmayacak.

Herkesin gelirine göre belli bir limiti aşmamak üzere ülkede şans oyunları herkese serbesttir. Ancak oyunlar belli yerlerde kontrol altında oynanacak. Her türlü paralı ya da parasız oyun ancak kişilerin iş saatleri dışında.

Belli tespit edilmiş bir kalitenin (1. kalite) altında ürün üretilemiyor. Fiyatlandırma yöntemi belli. İlk talebe bir fiyat belirliyoruz. Bu standart fiyat oluyor. Sonraki ek yani artan talep (kullanıcı sayısı ve kullanılan ürün miktarı olarak) fiyatı belirliyor.

Yeni asker, polis: Güvenlikçi deniyor. Temel eğitimi bitiren 16 yaşında (kadın erkek ayrımı yok) gençler arasından seçilip 5 yıl eğitim görüyor ve MES diplomasıyla 21 yaşında güvenlikçi oluyor.36 yaşına kadar görev yapıyor. Maaşı 2 bin lira. Bundan başka askerlik polis falan yok. 200 bin kişi. Bir de yeter sayıda destek (hafiye birimi)

TABİR her biri 1000 dönüm genişliğinde modern tarım işletme birliği. Tarım devrimi çalışmasıyla tarıma elverişli tüm arazi milyonlarca kişi tarafından düzenlenip ıslah edildikten sonra bu şekilde bir tarım yapılanmasına gidilir. Her ürüne yetiştiği bölgede gereği sayıda tabir ayrılır. Hayvanlar da ürün olarak kabul edilir. Süs, yarışma, spor, eğlence, güzellik amaçlı hayvan yetiştirme ekonominin çok ciddi bir sektörüdür.

5 yılda özel yetiştirilmiş yeniçağın güvenlikçileri işi gereği ortada şüpheli bir durum varsa izinsiz olarak (belli kurallara uymak-kapıyı çalmak, kibar olmak, kimlik göstermek gibi) mekânlara girebilir. Sivil fakat düzenli giyinir. Bulunduğu yerin sorumlusudur. Olayda hatası varsa işini kaybeder.

Firma: Yeniçağın ekonomisinde iş yerleri bu adla anılır. Her mega kentin devasa bir sanayi coğrafyası vardır. Firmalar kimlik numarasıyla kayıtlıdır. Orada yapılan iş kısaca tabelada yazılıdır. Mesela salça üretimi. Şartlar yerine getirilirse yerli yabancı herkes firma kurabilir. Ancak konunun uzmanı olması şarttır.

Profesyonel ordu: İç ve dış güvenliği birlikte sağlayan 200 bin kişi+destek biriminden oluşan, mensupları 2000 lira maaşlı, ekip yöntemiyle çalışan Güvenlik Ana Birimi’ne bağlı yeniçağın güvenlik sistemi. Yeniçağda ordu kavramı asker olarak algılanmıyor. Asker polis kavramları yok.

Yeni düzende avcılık tamamen yasaklanıyor. Hayvan hobileri ve hayvan izleme ve yaban hayat gezileri bir sektör olarak düzenleniyor. (Hem ekonomik hem de yaban hayvanlarını koruma gözleme amaçlı olup dış güvenlik biriminin gözetiminde yapılıyor)

Her mega kentte bulunan bu özel yapılmış merkezde isteyen herkes seçtiği bir alanda bilim adamlarının kontrol ve gözetiminde bilimsel çalışmalar yapabilir, proje geliştirir, bir şey icat edebilir. Masraflar devlete aittir(geçim dâhil) Ancak çalışmalarının zaman içinde ümit verici olması gerekir. Bir şey icat ettiğinde isim hakkının yarısı devlete ait olur.

İsteyen herkes ülkenin her yerinde izinsiz olarak kazı yapabilir. (şahsa aitse onun izni gerekir) bir şey bulunamaması halinde kazı eski haline getirilir. Para bulunursa yarısı bulanın yarısı devletindir. Diğer sanat eseri buluntular devlete verilir ama karşılığında devlet bulana belli bir ödeme yapar. Petrol, maden vs bulunması halinde de işletilmesinden elde edilen paranın %10’u kişiye aittir.

Mega Kent konutu: 50 bin lira maliyetli 100 metre kare genişliğinde, kişilerin isteklerine göre planlanan, yeniçağda herkesin sahibi olacağı, oturma süresi 100 yıl olan ve Yaşam sitesinin içinde yer alan yeniçağın konutu.

Evler en az bir hayvanın da bakılabileceği şekilde yapılacak. Herkese en az bir hayvan verilecek (istemeyenlere ve uygun olmayanlara verilmeyecek) Sadece yer kişiden. Asıl olarak hayvan birimi bakacak. Kişinin bakması, katkısı serbest.

Hayvanlarla ilgili her yıl ülkenin her yerinde sayısız panayır ve yarışmalar düzenlenecek.

Binlerce tabir ürettikleri ürünlerle ürün panayırlarında yarışacaklar. İlk 3’e giren ürünler değerlendirilecek. Birinci gelen ürünü yetiştiren tabir çalışanlarına bir maaş fazla verilecek. Diğerleri de ona göre.

21 yaşına girmiş, sağlıklı, mesleği olan, MES diplomalı kişiler ancak çalışabilirler. Emekliliğe kadar faal çalışma ve sonra second life tarzı çalışma.

Emekli olan kimse toplu para ve faal çalışmasındaki en son aylığının yarısını alır. Ayrıca Second Life’de ürettiği ürünler satılarak parası kendine verilir.

Kişi eşi ya da beraber yaşadığı (SSES dışında beraber yaşamak yasaktır) kimseye okumak/ tahsil yapmak ya da çalışmak istediği zaman çalışmayacaksın/izin vermiyorum şeklinde baskı yaptığı zaman genel güvenlik şikâyete bile bakmadan bu kişiyi alır götürür. Böyle bir davranışın 5 yıla kadar hapsi vardır.

Kişiler yakalarında elbiseleriyle bütünleşen şekilde aksesuar veya süs olarak belli renkte amblem/işaret taşırlar. Erkek ve kadın için ayrı belli renklerde işaretler vardır. Siz bir kimseye işte her şeye açık, bekliyor anlamında işaret olmadan  (arkadaşlık ve ilişki kurma anlamında) yaklaşamazsınız. Tacize girer ve suçtur. Serbest işareti olanlara rahatça yaklaşıp arkadaşlık teklif edersiniz, kabul eder ya da etmez.

Çalışma birimi: Çalışanların işe yerleştirilmelerini sağlayan birim. Yeni düzende ihtiyaca göre elemen yetiştirilir. Kişi eğitimi/okulu bitirdiği anda işbaşı yapar. İş meslek ve sanatlar da toplumun ihtiyacı kadar öğretilir. Kişi kendisi iş aramaz. Çalışma birimine TC’sini yollar, her şeyi birim yapar.

10 adet mega kent insanlarımızın yaşam anlayışlarına göre bölünecek. Dindar insanlara 1 adet, muhafazakâr sağ 2 adet, muhafazakâr sol 1 adet, aleviler 1 adet, özgürler 1 adet, fakirler 1 adet, sanat şehri 1 adet, ilim şehri 1 adet, spor şehri 1 adet. (En son şekil budur ama değişebilir)

Kutlu kent: Yaşayan 10 milyon kişinin %76’sının hayır olmasın dediği her şey yasaktır. Artı bizim yaratımlarımızın dışında olsun dedikleri de olacaktır. Tek kelimeyle dünyada İslam’ın merkezi olacaktır. Şeriat oylanacak, kabul edilirse Ahe Kanunlarına da girmek şartıyla yalnız bu şehre mahsus olmak üzere uygulanacak.

Özgür kent: Burada kişilerin talebine gerek yok çünkü sınır yok. Ama yine de göz önünde cereyan edecek rezilliğe ve çirkinliğe izin verilmeyecek. Kapalı mekânlarda sınır yok. Mafya tarzı fuhşa izin verilmeyecek ama bütün bu hayatın kişilere ve devlete belli bir ekonomik getirisi olacak. Çünkü bu kent yaşama yeridir. Ancak hiçbir eğlencede belli bir kalite standardının altına inilemeyecek. Yeme, içme, eğlenme ve yaşama konusunda akla gelebilecek her türlü organizasyon ve yaratıma izin verilecek. Kısaca burada kişi Ahe Kanunlarına göre suç teşkil etmeyen her şeyi yapabilir.

Satürn Çağı: Kerim Korkut tarafından bu ülkenin insanlarının önüne konulan bir gün Satürn’e gitmeyi hedef yapmış dava.

Ceza: 1. derece suçlar ömür boyu hapis. 2. derece suçlar 40 yıl ve üzeri hapis.3. derece suçlar 20 yıl ve üzeri hapis.4. derece suçlar 10 yıl ve üzeri hapis.5. derece suçlar 10 yıla kadar hapis. Hafif suçlar 1 yıl hapis. Suçlarda kişinin 1 saniyesi bile affedilmez. Cezası neyse eksiksiz çeker. Eti yenen hayvanlar dışında hayvan öldürmenin cezası 1 yıl hapistir. Hayvanları dövenler, işkence edenler 100 gün hapiste yatarlar. Bu tür suçlarda suçlu ayrıca teşhir edilir. Para cezası yoktur; kişiler suçlarının cezasını sadece hapis olarak yatarlar.

Çalışanlar iki guruba ayrılır. 1-Uzmanlar 2-) Çalışanlar Uzmanlar üniversite mezunu olanlardır. İş, meslek ve sanatın nasıl yapılacağını göstermek, çalışma sistemini uygulamak ve görev dağıtımı yaparlar. Çalışanların amiri değildirler. Yeni düzende çalışanın başında amele çavuşu gibi birisi bulunmaz. Uzmanlar çalışanlara göre %30 daha fazla ücret alırlar. Çalışanlar ise MES mezunudur. Her çalışanın mutlaka bir (ama sadece bir) işi-mesleği-sanatı olur. Mesleği olmayan yani MES diploması olmayan çalışamaz. Yaptığı iş iş elbisesinin yakasındaki amblemde yazılıdır. Örneğin: Domates/Üretim gibi.

Hasta takip birimi: Hasta kendisi doktora gitmez. En yakın online sağlık birimine haber vermesi yeterlidir. Seyyar hastane ile bulunduğu yerde muayene ve tedavi edilir. Hastane gerekiyorsa hastaneye götürülür. İşte bu işi Hasta Takip Birimi HASTAB yapar.

4.yol: Kapitalizm, komünizm ve karma ekonomi sistemlerinden sonra yenidünya düzeni iddiasıyla ortaya çıkan sistem(Ağaç Hareketi)

Borçların ödenmesi projesi: Türkiye’nin var olan bütün borcunun (600 milyar dolar civarında) belli bir zaman dilimine yayılarak ödenmesi.

Profesyonel askerlik: Askerliği sadece isteyenlerin meslek olarak profesyonelce yaptığı ülkemizin yeni güvenlik sistemi.

Destek birimi: Profesyonel askerlikte güvenliğe bilgi ve istihbarat noktasında destek olacak hafiye birimi.

Yeni düzende kişiler yaşadıkları mekânlarda cadde cadde sokak sokak korunacaklar.

Altın süvariler: Ağaç Hareketi düşüncelerini halkımıza anlatacak öncüler.

TABİR sistemi: Türkiye’nin yeni tarım sistemi(Bkz. Anadolu’nun Tarlaları adlı yazımız)

Vicdani düşünce: içerisine merhametin, vicdanın ve insanlığın da katıldığı yeni düşünce şekli.

Çalışma ofisi: Yeni düzende ülke işlerinin yürütüldüğü özel dizayn edilmiş mekânlar.

Stand: İş, meslek ve sanatların kişilere birebir öğretildiği yeni düzenin mesleki eğitim argümanı( Şu anki okulların yerini alacak)

Yeni düzende kaldırılacaklar: Devletin bütün yapısı, belediye, okul, bugünkü idari yapılanmalar, piyasa(pazarlar, dükkânlar hepsi)

Değiştirilecekler: Dini bayramlar dâhil bayramlar özüne de uygun olarak ve bizim hasletlerimizi yansıtan, ekonomik yanı da olan, insanların eğlence ve mutluluğunu amaçlayan festival ve panayırlar haline getirilecek. Örnek: Cumhuriyet Bayramı coşku dalgası festivali.

Düğünler ülkemizin insanlarının beceri ve yaratıcılıklarının ön planda olduğu, ekonomik bir yaratım sektörü haline getirilecek.

Mevcut tarla ve halen mera ve boş olan tüm tarım alanlarını Tarım Devrimi usullerine göre TABİR şeklinde düzenleyip devletin öncülüğünde işleyerek tüm ülke kaynakları kazancının her yılın sonunda kişi başına eşit olarak dağıtılması sağlanacak.

Vize pasaport kaldırılacak: Ülkemizin kapıları Tüm dünyaya açılacak.

Sanat ürünleri ve sanatçılar: Bir kere mutlaka beğeni onayı alacaklar. İlk izlemede, dinlemede izleyici/dinleyici sayısı baz alınarak daha sonraki dinleme/izlemelerde bunun altına düşüldüğü zaman o eser kullanımdan kalkacak (uzmanlar+halk olarak elbette) Yani sanatçı ve sanat eseri başarılı olmak zorundadır, değilse gider.

Sanatçılarla ilgili değerlendirmeler (uzmanlar+halk olarak elbette) her yılsonu itibarıyla %76 oyun altına düşüldüğünde o sanatçının sanat hayatı biter.

Yaralayıcı sporların yasaklanması: Boks ve benzeri yarışmacılara acı veren yaralayıcı sporlar yasaklanacak.

Vekillik şartları (yeni düzende AYB-Ana Yönetim Birimi üyesi): 1-) Sağlıklı olacak 2-) 30 ila 50 yaş arasında olacak. 3-) İşini yapabilme yeterliğine sahip olacak

Anayasa ve kanunlar: Yeni düzende ayrıca bir anayasa yok; anayasayı da içeren AHE KANUNLARI (Yeni Türkiye devletinin kanunları bu adla anılacak. Uygulama kanunu demek) var.

Orman devrimi: Tarım Devrimi tarzı bir çalışmayla ülkenin yarısı içerisine girilemeyecek sıklıkta dev ormanlarla kaplanacak. Gerek ithal gerekse yurt içi üretimle dağlarımız hayvanlarla doldurulacak. Orman içlerinde turizm ve dinlenme amaçlı ekonomiye dönük doğanın yapısını bozmayacak şekilde yurt genelinde binlerce tesis yapılacak.

Ülke yönetimi: Yönetim şekli halk demokrasisi. 100 vekil(AYB üyesi) ve halk kanunların yapımında oy kullanacak. Oy hakkı %50’ye %50. Ayrıca özel mesleklerde o mesleğin belgeli uzmanlarının %25 oy hakkı var. Toplamda %76 ve üzeri oy almayan kanun yürürlüğe giremeyecek. AYB üyeleri (100 vekil + halk) tarafından her yılsonu itibarıyla başarı değerlendirmesine tabi tutulacak. %76’yı aşamayanların vekillikleri sona erecek. Yerlerine seçimle yeni üyeler alınacak. Bu oran ve üzerine destek alanlar bu desteği aldıkları sürece görevlerine devam edecekler. Yürütme Ana Yönetim Birimlerine(bugünkü bakanlıklar) bağlı görev, hizmet, ekonomi ve sosyal yaşam birimleri eliyle olacak.

Reşit sayılma: Yeni düzende bugün olduğu gibi 18 değil 21 yaşından gün almış kişiler reşit sayılacaklar.

Kişiler kimlik taşımayacaklar. Nüfus kayıtlarında yer alan bilgilerde ise kişinin asıl tanıtıcı bilgileri dışında Din, soy ve evli olup olmadığı bilgileri kişi eğer isterse ve de onun istediği şekilde yazılacak.

Giyim: Dağıtım birimi gereği hazır giyim yok. Dev giyim ölçü ve prova merkezlerinde kişilerin giyim talepleri alınacak ve en kısa sürede (bu süre 1 haftayı geçemez) siparişi kullanıcıya ulaştıracak.

Koloni: Türkiye’nin yeni idari yapılanma birimi. Yerleşim yerleri kâğıt üzerinde 10.000 kişiye bölünerek KOLONİ adı verilecek bu birimler hizmet bakımından bağımsız bir ülke gibi yönetilecekler. İl, ilçe, köy, bucak, belde, büyük şehir gibi idari birimler kaldırılacak. Türkiye 7400 idari birime ayrılacak.

50 yıl içinde 36 bin yerleşim merkezi (köyler, şehirler) 10 milyon nüfuslu 10 adet mega kente dönüştürülecek. İç Anadolu bölgesi mega kent yerleşim modülü olacak. Biz kentlerin sadece alt yapısını yapacağız. Yerleşim buralara olacak. Kentler birbirlerine çoklu hızlı tren sistemleriyle bağlanacak. Şehirlerde yaşam sitesi adı verilen yapı sistemi kullanılacak. 10.000kişi alan bu sitelerden her biri bir koloni olacak. Kare şeklinde yapılacak mega kentlerin dört kenarı dışına o kentin ihtiyacı birimler yapılacak.

Mega kentlerin her birinde bulunan bilim merkezlerinden bir tanesi Türkiye’nin ilk Türksat uzay üssü olacak.

Second life: Ağaç Hareketi düzeninin emeklilik sistemi. Talepleri makul karşılanmak şartıyla çalışanlar kendi istekleriyle ya da kurumun uygun görmesiyle emekli olacaklar(yani ikinci hayata geçecekler)

Sigorta pirimi: Belirlenen prim tutarı tespit edilen ilk maaştan indirilip çalışana bu maaş verilecek. Prim ile ilgili tüm sorumluluklar patrona ait. Prim tutarı artarsa kesinti de o kadar olacak.

Doğum birimi: Kişiler evlilik ya da SSES tarzı beraberlikle çocuk yapmaya karar verdikleri anda Evlilik birimine düşen kayıt doğum birimine de düşer. Çocuk doğup 2 yaşına değinceye kadar artık bu kişiler doğum biriminin kontrolündedir.

Yetişkinlik:21 yaşına basmış kadın ya da erkeğe anne babası bile karışamaz. Her türlü baskı müdahale kişilik haklarını ihlal sayılır ve suçtur. Genel güvenlik bunun uygulamasını sağlar. 21 yaşına basmış kadın erkek yaptıklarından dolayı hiç kimseye hesap vermez.

İç güvenlik birimi: Profesyonel ordunun iç güvenlik ile ilgili özel ünitesi. Gerekli sayıda uzman güvenlikçiden oluşur. Yaşadığımız mekânların güvenliğinden sorumludur. Birimizin elini bıçak kesse bile hesap verir.

Oy merkezi: Yeni demokrasinin icadıdır. Her kolonide kişilerin oy kullanması için yeter sayıda pratik, kullanılışlı, teknoloji dizaynlı bir modern oy standları kurulur. Kimliği takarsınız. Sistem evet ya da hayır şeklindeki tercihimizi alınca kimlik geri gelecek. Sistem kimliğinizi tanır ve aynı kimlikle ikinci kez oy kullanamazsınız.

Konuk sistemi: Yeni düzene ait sosyal bir uygulama. Uzaklardan/yakınlardan hatta yurt dışından rastgele devletin birimi tarafından ayarlanmış konuklarınız gelir. Sürpriz de olabilir, bilginiz de olabilir; size bağlı. Konuk seçme veya reddetme hakkınız yoktur.

Yaşamın sürekliliği: Suç işleyen kimse hangi suçu işlerse işlesin cezası bittikten sonra o suçu hiç işlememiş gibi hayatına devam eder.

Takdir hakkı ve yargılama: Suçlular hâkim karşısına kimlikleri gizlenerek getirilir. Savunmalarını yazılı yaparlar ve duruşmaya seyirci alınmaz. Duruşmanın kaseti suçlu yakınlarına verilir. Hâkim sadece o suç için kanunda belirlenen cezayı tespit eder. Hâkimin takdir hakkı yoktur. Şahit ifadesi delil sayılmaz.

Tutuklu kalma süresi: Azami 1 yıldır. Bu süre içinde suç ve suçlu tespit edilmezse kişi serbest bırakılır. Ama araştırma devam eder. Suçta zamanaşımı yoktur.100 yıl önce işlenen bir suçun faili ölmediyse 100 yıl sonra bile hapse atılır.

Cinayet: Genel güvenlik izin vermez ama hani başarıldı diyelim. Anında bütün Türkiye emniyeti alarma geçer. Basın, yayın, olayı duyurur ve emniyetle birlikte yurdun dört bir yanında on binlerce güvenlikçi tarafından amansız bir insan avı başlar. Yurdun dört bir yanına dağılmış yüzlerce hafiye ve on binlerce güvenlikçi en kısa zamanda faili yakalar. Teslim ol çağrıları yapılır. Saklayanlar ve yardım edenler şiddetle cezalandırılır. Evi ocağı hatta memleketi ablukaya alınır. Fail inatla kaçmaya çalışırsa kendisi için vur emri vardır. Yeni düzende bizim sistemimizde suçlu kuş olsa uçamaz. Yeni düzende adam öldürme çok önemlidir. Öyle tavuk gibi adam öldüremezsiniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..