Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '17

 
Kategori
Dünya
 

Halkla ilişkiler uzmanı

Sevgili okuyucularım başlıkta yer verdiğim meseleye hem Türkiye hem Bulgaristan açısından karşılıklı olacak şekilde, bir açıklık getirmek çalışayım. Biliyorsunuz Bulgaristan da bu ay sonu yapılacak siyasi bir seçim var ve bu seçime katılacak iki de türk partisi var. Herşey de olduğu gibi bu işte de bir tek doğru var. Haliyle  Bizim Ak Parti hükümeti de bu türk partilerinden birini destekliyor. Onun için basitçe işin özü şurada düğümleniyor.

Şimdi bakınız, Bulgaristan da siyasi faaliyetlerine devam eden iki  türk partisinden biri ‘’hak ve özgürlükler partisi’’ bir diğeri ‘’Dost Partisi’’. Heh! Hak ve Özgürlükler Partisi neredeyse 30 senedir Bulgaristan siyasetinde köklü bir yere sahip. O yüzden de sürekli Bulgaristan meclisinde ve ülkede kurulan ve kurulmakta olan hükümetlerde görev alan bir siyasi parti. O bakımdan AK parti bu zamana kadar Bulgaristan da yaşayan Türklerin ve Bulgaristan göçmeni Türklerin bu ana partisini etkisi altına almak istedi ancak onlar buna hiçbir zaman yanaşmadılar. Bunun sonucunda 2016 da Ak Parti’nin de desteklemesiyle, kendini Ak partiye yakın hisseden kimi isimler karşı cepheye geçerek Dost Partisini kurdular. Dolayısıyla diğer partinin Türkiye’ye gelerek vatandaşlarla buluşmasına ve seçim propagandası yapmasına izin vermediler. Kendilerine göre haklı oldukları yönler mutlaka vardır. Bu saatten sonra bunu tartışmanın kimseye bir getirisi yok kuşkusuz. Peki ay sonunda ne olacak? Koşullar böyle olunca, bazı balkan dernekleri üyelerinin oy kullanmalarını temin etmek için bulgaristana  otobüs seferleri düzenleyecekler. Yani bu konuda Bulgaristan bir adım öne çıkmış oluyor. Bendenizde özellikle buradan Bulgaristan göçmeni sevgili kardeşlerime seçimlere az bir süre kala karınca kararınca Bulgaristan da seçimlere katılacak olan iki türk partisine de oy vermelerinin doğru olmayacağı kanısını taşıdığımı söylemek istiyorum. Çünkü her iki siyasi parti de, çağı geriden izliyorlar üstelik katı milliyetçilik anlayışıylarının arkasında yatan ticaret mantıkları ve kışkırtıcı siyaset anlayışlarıyla da,  göze öyle çok da hoş gelmeyen, güven vermeyen ve nihayetin de iyi hissettirmeyen görüntüleriyle, olumsuz bir çizgide ilerliyorlar. O nedenle bana kalırsa göçmen kardeşlerimiz oyunu kullanırken iyi bir analiz ve taktik yöntem izleyerek, bulgaristanı avrupa birliği kriterlerine göre kalkındaracak partileri tercih etmelidirler. Emin olun bu istikamette  hareket eden partiler, hem bulgaristan hem de türk vatandaşlarının haklarını daha çok savunuyorlar.

Bunun yanında tabi bir de tabi büyük resme bakmamız  gerekiyor. Hakikaten de önce Almanya ile baş gösteren sonra Hollanda ile devam eden ve en son olarak da Bulgaristan la yaşanan suni krizleri asıl mecrasından çıkararak abartmamak da lazım gelir diye düşünüyorum. Çünkü nerden baksanız ülkenin  hali ortada. Refarandum seçimleri öncesinde mükemmel siyaset  yapacağım diyerek, avrupanın önemli güçleriyle papaz olmanın bir kıymet-i harbiyesi olmadığını düşünüyor ve başta iktidar partisi olmak üzere, kimseye bir yararının dokunmayacağı kanısını taşıyorum. Üstelik İçeride yaşanan bir dünya sorunumuz varken ve önümüzde dağ gibi birikmiş çözüme kavuşturulmayı bekliyorken, bi de tutup tüm dünyaya efelenerek caka satmaya kalkışırsak vay halimize. Çünkü o durumda ülkemiz insanlarını daha fazla olumsuz düşünceye sevk ederek yoracak, kafaları iyice karıştıracak ve ülkenin geleceği için yapılması planlananları da geriye atmış olacağız. O yüzden bu süreçte herkes ayaklarını yerden kesmeden ve adımlarını yeri geldikçe, doğru zamanda atmasını bilmelidir.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..