Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '17

 
Kategori
Siyaset
 

Halktan gizlenen anayasa…

Halktan gizlenen anayasa…
 

Büyük Millet Meclisi belkide son ciddi görevini yapıyor. Bütün yetkileri tek adama bağlamaya çalışan anayasa değişiklikleri hızla geçiriliyor. Memleket C gibi bir çok sorunla sallanırken, milletvekilleri kendi varoluş nedenlerini ortadan kaldıracak, kendilerini adeta bir süs objesi haline getirecek anayasa değişikliklerini meclisten hızla geçiriyor.

İsterlerse geçirmesinler. Adeta Cumhurbaşkanının sözcülüğünü yapan Devlet Bahçeli tehdidi savurdu. “İsterseniz dediğimizi yapmayın, sonbaharda seçime gideriz, hiçbiriniz yeniden seçilemezsiniz”. Tabii bizim muhteşem kanunlarımıza göre vekilleri halk değilde parti başkanı seçtiği için hepsi ona ister istemez biat edecektir. Tabii birde Fetöcülük korkusu var. Dikkat edilirse Fetönün siyasi ayağına kimsenin dokunduğu yok. Yani o da Demoklesin kılıcı görevini yapıyor.

“Nasıl iş? CHP de seçim istiyor” diye sakın düşünmeyin. Onların da seçim falan istediği yok. Nasılsa bu işe kendilerinin karar veremeyeceğini bildikleri için konuşuyor muhalefetin gülleri. Geçen seçimlerde de görüldüğü gibi seçime ancak saray karar verir. Tabii Bahçelinin büyük desteği ile. Sayın Bahçeli şu sıralar sanki sarayın sözcüsü gibi davranıyor. Hatırlayın; Anayasa konusu rafa kalkmışken birden ortaya çıkmış, “ortada bir fiili durum var, gelin meşrulaştıralım”, demiş ve startı vermişti. Anayasa değiştirmenin baş isteklisi olan AKP den neden böyle bir çıkış gelmedi dersiniz?

Ne yaparsanız yapın, AKP nin temsil ettiği zihniyet taraftarlarını çoğaltmak imkanı olmuyor. İşte hazır fırsat. Madem bütün halkı kucaklayacak anayasa değişiklikleri yapıyorsunuz anlatsanız da halk bilgilense bari. Ne gezer. Açın ana akım basını, magazin dışında bir kelime bile bulamazsınız. Televizyonları da öyle. Bir zaman bir meclis tv vardı, ne oldu bilmiyoruz.

Halbuki değişiklik çalışmaları naklen verilse,

Haber saatlerinde “kamu spotu” olarak etraflıca anlatılsa, yandaş basın yanlı da olsa yorumlasa, detayları verse olmaz mı?

Ne? “O zaman referandumdan geçmez” mi diyorsunuz. Siz de haklısınız…

İzmir 13.01.2017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..