Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Hallederiz Diyenden Kork!

Hallederiz Diyenden Kork!
 

ofis insanları


Mezun olur olmaz işe giren şanslı azınlıktaydım ben. Üniversiteden çıkıp şansım da yaver gitti ve iş ortamında buldum kendimi. Yıllar içinde kah ağladım, kah sinirlendim, kah güldüm. Çeşit çeşit amirlerle çalıştım. Bazısı babacan, bazısı iş bilmez, bazısı kendini beğenmiş, bazısı dost. Kişilik tiplerini neyi ne için yaptığını çok iyi anladığım bir seviyeye geldiğimde de bir rahatlık geldi üzerime.  

Bu aşamaya gelene kadar çok yol kat etmek gerekiyor. Hep kendini suçlamaktan veya başkasını suçlamaktan kurtuluyorsun. Sorun üreten değil çözüm bulan yöneticinin değerini biliyorsun. İşini bilen aynı zamanda da mütevazi olan amirin ne kadar  önemli olduğunu anlıyorsun. Çalışanına değer veren, yeri geldiğinde takdir eden, aşağılamayan, tatlı sert çizgiyi çizebilen bir patronla çalışmanın keyfine varıyorsun.

Gelelim çalışma hayatındaki olumlu insan tiplerine;

1. Yardımseverler; İşte ilk günün müdürün şu yazıyı cevapla dedi. Ne yapacağını nerden başlayacağını bilememenin şaşkınlığındasın. Hemen senin yardımına koşar, elinden geleni yapmaya seni rahatlatmaya çalışır. Hatta yazını cevaplamaya bile kalkar.  

2. Güvenilirler; Her derdini anlatabilirsin ona. Ser verir sır vermez. Böyle insanlar keşke daha fazla olsa aramızda. Bir söz vardır ya kanıksanmış "sırrını verme dostuna, dostunun da dostu vardır" iyi dost o sır ile mezara gide bence.  

3. Eğlenceliler; Modları, enerjileri hep yüksektir. O sıkıcı bunalımlı ortamlarda bile sizi gülümseten bir söz, bir hareket yaparlar. Onlar ofis ortamlarının oksijeni gibidirler. Herkesin böyle bir çalışma arkadaşı olsun, işe zevkle gidersin. 

4. İnce Düşünceliler; Her zaman zariftirler. Doğum günlerini bile hatırlarlar. Doğumda, ölümde her zaman nasıl ne yapılması gerektiğini bilir hemen organize olurlar.  

5. Güler yüzlüler; "hayat onlara güzel "diye düşünen somurtkan gurup karşısında inatla hayata gülerek bakabilen azınlıktadırlar. Tatlı dil güler yüz bazısına yapmacık gelse de onların içten gelen bir alışkanlığıdır aslında güler yüzlü olmak. 

6. İş bitiriciler; En zor işlerin altından kalkıp, darda kaldığınızda başvuracağınız yegane çözüm bulan tiplerdir. Çevrenizde bu tip insanlardan varsa şanslısınızdır.

7. Çözüm üretenler; Hep diyorum "sorun yaratmak değil çözüm üretmek lazım" Bazıları karşısına çıkan zorlu işlere kocaman bir problem gözüyle bakar. Bu tipler ise, ön yargılardan uzak söylenmek yerine çözüme odaklanır. 

8. Geyikçiler; Her fırsatta sigara molası, çay molası, fıkra, muhabbet  onların işidir. Bazısı erkek muhabbetini kadınlarla da yapmaya, fıkralarını anlatmaya kalkar itici göründüklerinin farkında bile olmazlar. Kendilerini eğlenceli ve muhabbetli tipler olarak görürler. 

9. Tatilciler, plan program yapanlar; Onlar her zaman yılda kaç gün bayram tatili var bilirler. Yurtiçi yurtdışı programları yapmakta üstlerine yoktur. Bir nevi ofisteki seyahat acentesidirler. 

10. Kötü gün dostları; Bilirsiniz ki her derdinizde onlar sizi dinler. Paylaşımlarınızı sabırla dinler sana akıl vermeye çalışır. Yada seni feraha çıkarmak için elinden geleni yapar. 

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..