Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Haluk Ulusoy istifa etmelidir...

Haluk Ulusoy istifa etmelidir...
 

Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasında çıkan olaylar sonucu, karşılaşma hakemi Bülent Demirlek maçı son 1 dakikada tatil etmişti.

Konuya ilişkin bir blog yazıp; Trabzon’da, özellikle taşkın yandaşlar nedeniyle futbol oynamanın güçlüğünü anlatmış ve ‘Trabzon’da futbol oynatılmasın’ yargımı belirtmiştim. İlginç yorumlar geldi bu görüşe. (1) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=57181

Trabzonspor’a 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi önce...

Daha sonra da Türkiye Futbol Federasyonu’nun önceki gün açıklanan kararı... Karar; Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasının tarafsız sahada tekrarını içermekte.

Bu karar, futbola taraf büyük çoğunluk tarafından ‘skandal’ olarak görüldü, nitelendirildi. Hatta Milliyet Blog yazarı HOMEROS nazik bir ifadeyle Haluk Ulusoy’un istifa etmesi gerektiğini belirtmekte.(2) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=60292

hurriyet.com.tr de kararı eleştirip ‘Skandal Karar’ başlığını kullanmaktaydı. http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/7174941.asp?gid=180&a=446554

Türk futbolunun iki önemli yorumcusu; Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu, kararı ve Federasyonu çok sert eleştirerek, Bülent Demirlenk’in hakemliğinin bittiği/bitirildiğini belirtmekteler.

Geçen yılki Vestel Manisaspor- Sakaryaspor karşılaşma sonucu kararı veren kurulla, Trabzonspor-Sivasspor maçı sonrası kararı veren kurul aynıysa(!) kararlarını ve çelişkilerini tekrar gözden geçirmeliler. Geçen yıl Danimarka-İsveç karşılaşmasında da son dakikada meydana gelen olay sonrası UEFA hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan Danimarka’ya en ağır yaptırımları uygulamıştı. Verilen cezaların caydırıcılığı önemlidir. TFF'nun son kararı, bırakın caydırıcılığı olayları onaylar niteliktedir.

Basına yansıyan haberler doğruysa, zaten bu maç tatili kararını, Haluk Ulusoy’la görüşmesi sonunda vermişti Bület Demirlek. Şimdi de aynı güç, Demirlek’in hakemliğini bitirrmek için soruşturma başlatıyor. Haluk Ulusoy hemşehrilerine kıyak yapmak için yandaşlığı bile göze almış durumda bu kararlarıyla.

En vahimi de herkesin gözü önünde cereyan eden olaylar sonrası, Haluk Ulusoy'un bilgisiyle maçı tatil eden Bülent Demirlek'in hakemlik kariyerinin (önceki hataları da gündeme taşınarak) sona erdirilme çabaları.

Hukuk adına karar verenler adil olmak zorundadır. Akraba ve hemşehrilik ilişkisi içinde hukuki kararlar verilmesi
kötü örnek olduğu bir yana, vicdanları rahatsız eder. Son karar bu kanıyı uyandırmıştır kamuoyu nezdinde.

Trabzonspor Kulüp Başkanı’nın tehditleriyle bir skandala yol açan Haluk Ulusoy ve Federasyonu hemen istifa etmelidir.

Foto: miiliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..